To je to što me zanima!

Fifa: Livaković je kandidat za The Best, njegove obrane protiv Brazila bile su nenadmašne

Njegovih 11 obrana najbolji je golmanski učinak na SP-u još od 2014. godine, a postao je i junak nacije u raspucavanju jedanaesteraca", piše Fifa o Livakoviću kao potencijalnom kandidatu za nagradu
Vidi originalni članak

Emiliano Martinez, Bono pa Dominik Livaković. To je bio poredak najboljih golmana Svjetskog prvenstva u izboru za Zlatnu rukavicu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naš Livi nije uspio osvojiti vrijednu nagradu premda su mnogi statistički podaci išli njemu u prilog, ali Dinamov golman mogao bi kandidirati za još jednu veliku nagradu - Fifinu The Best.

Fifa je na svojim stranicama objavila sedam golmana koji potencijalno kandidiraju za najboljeg u razdoblju od kolovoza 2021. godine do finala ovog SP-a.

ERLIĆ I LIVAKOVIĆ NA DOČEKU Predivni prizori iz Zadra: Orilo se 'Livi, Livi', javio se Modrić FOTO: KAKVA ATMOSFERA! Mladen Grdović dočekao Erlića i Livakovića u Zadru: Pjevali su zagrljeni navijačima na Forumu

Uz Livakovića tu su još Alisson, Bono, Courtois, Maignan, Martinez i Neuer.

"Izvedba Dominika Livakovića u četvrtfinalu protiv Brazila bila je nedvojbeno najbolja izvedba jednog golmana na SP-u. Njegovih 11 obrana najbolji je golmanski učinak na SP-u još od 2014. godine, a postao je i junak nacije u raspucavanju jedanaesteraca", piše Fifa.

ODABRAO SOFASCORE Livaković i Juranović u najboljoj momčadi Svjetskog prvenstva, Maguire ispred Gvardiola... BRAVO, FRANCUZI L'Equipe uvrstio trojicu Hrvata u najbolju momčad SP-a u Katru

"Unatoč sposobnosti da brani presudne lopte, Livaković je zaradio široko priznanje zbog svoje hrabrosti, prisutnosti i hladnokrvnog ponašanja. Bio je ključan i u velikoj sezoni za Dinamo s kojim je osvojio peti naslov prvaka Hrvatske zaredom.

Fifin The Best održat će se 27. veljače iduće godine, a u konkurenciji golmana aktualni je pobjednik Chelseajev Edouard Mendy.

POGLEDAJTE VIDEO: ‘U KSW-U SVAKOG BORCA SMATRAM OPASNIM, ALI I POBJEDIVIM’

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • the.king 23.12.2022.

    zato je i dobio zlatnu rukavicu

  • Mister-X 23.12.2022.

    I da je Brazilac, Englez,Francuz, pričalo bi se o 60-80 milijuna transferu a pošto je Hrvat, nitko ne želi više od 15 milja dati. Čudi me da Gvardiola toliko cijene. Modrić najbolji veznjak zadnjih 10 godina sigurno a ni pola cijene nije postigao na svom maximumu za razliku od masu drugih precijenjenih.

  • Truth69 23.12.2022.

    Pogadjali Brazilci u njega 🤣 ajde prodajte ga da Mamic ima za bozicnicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare