To je to što me zanima!

Filip Zubčić izborio završnicu, Hirscher osigurao Mali globus

Mladi hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 20. mjesto na veleslalomu u Kranjskoj Gori. Pobijedio je Francuz Alexis Pinturault ispred Marcela Hirschera i Fanare
Vidi originalni članak

Skijaši su ovaj vikend u Sloveniji. Danas se u Kranjskoj Gori vozio veleslalom, a Hrvatska je imala jednog predstavnika. Mladi Filip Zubčić (22) osvojio je 20. mjesto u posljednjem veleslalomu prije završnice sezone u francuskom Meribelu.

Novim bodovima Filip je i izborio nastup na završnom vikendu Svjetskog kupa u veleslalomu. U Meribelu pravo nastupa ima 25 najboljih skijaša u pojedinoj disciplini, a Filip je 25. veleslalomaš svijeta nakon Kranjske Gore.

U Sloveniji je pobijedio Alexis Pinturault ispred Austrijanca Marcela Hirschera i sunarodnjaka Thomasa Fanare. S novih 11 bodova Filip sada ima 56 bodova u veleslalomu. Vodeći u poretku veleslalomaša je Marcel Hirscher sa 185 bodova više od Pinturaulta i 218 više od Ligetyja. Dovoljno je to da osigura Mali kristalni globus u veleslalomu prije posljednje utrke sezone.

Sutra je na rasporedu slalom gdje će Ivica Kostelić pokušati izboriti nastup na zadnjoj utrci sezone u Francuskoj. U poretku slalomaša Ivica je trenutačno 30.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • luda kuca5 14.03.2015.

    Filip je bio izvrstan, nasi bi se morali zamisliti da li i kako i njega privoliti da prede preko meje (Fak je vec legenda). Salim se, Filip je veliki potencijal, nadajmo se da Hrvati imaju novog Ivicu :)

  • Stradlin 14.03.2015.

    Sasvim solidan rezultat, bravo za mladog Filipa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare