To je to što me zanima!

Finale Kupa nije prošlo bez incidenata: Priveli 52 navijača

Više od 50 ljudi privedeno je zbog ometanja javnog reda i mira, krivotvorenih ulaznica, droga i pirotehničkih sredstava. Njih 37 navijači su Hajduka, a među privedenima su i navijači Rijeke
Vidi originalni članak

Hajduk je na Rujevici slavio 2-0 protiv Šibenika i drugu uzastopnu godinu osvojio Hrvatski kup. Događaj je obilježio Marko Livaja (29), koji je s Torcidom zapjevao stihove pjesme koja promiče mržnju i nasilje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na utakmici je bilo 7100 gledatelja, oko 2800 navijača Hajduka i 500 navijača Šibenika. S obzirom da je finale Kupa unaprijed proglašeno utakmicom visokog rizika, policija je upravljala prometom i organizirano prihvaćala vlakove, autobusove i vozila s navijačima. Ipak, utakmica nije prošla bez uhićenja.

Policija privela više od 50 ljudi

MUP je izvijestio kako je za vrijeme i nakon utakmice privedeno 52 osobe. Njih 37 navijači su Hajduka, koji su zatečeni na području naplatnih kućica Rupa, željezničkoj postaji u Permanima i na stadionu Rujevica. 

ŠIRIO MRŽNJU I NASILJE Hajduk osudio Livaju i najavio kaznu: 'Pogriješio je kada je pjevao pjesmu. Ispričavamo se'

Najveći broj prijestupnika pokušao je ući na stadion bez ulaznice, a policija je među zaplijenjenim predmetima pronašla palice, maske, baklje, kokain i speed.

Policija je evidentirala i nered u režiji riječkih huligana. Njih 15 su nakon utakmice narušavali javni red i mir, a sukobili su se i s protivničkim navijačima. Jedan je pokušao pobjeći s mjesta događaja, ali su ga policijski dužnosnici zaustavili i priveli s lisicama.

PORUKA ŠIBENČANA Schildenfeld: Livaja je moj veliki prijatelj, ali ovakve ispade HNS treba najozbiljnije kažnjavati...

UNIŠTILI 1000 SJEDALICA Torcida na grafit djece s Down sindromom na Rujevici lijepila naljepnice "Neprijatelj broj 1"

Policija je snimala ponašanje navijača bespilotnim letjelicama i helikopterom. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Okuka 26.05.2023.

    HŽV Hrvatsko Žarište Vandala

  • Antitovar * * * * * * * * 26.05.2023.

    Nisu uhapsili ajdugove navijace nego huligane

  • Xyy 26.05.2023.

    Na novinski članak o "neredima" pišu se komentari o "veličanstvenoj atmosferi" i ostalim glupostima. Vas je sunce stvarno osljepilo. Od kad je s 18 otišao u Inter ima problema s glavom, a tako je i sada.Toliko medijskog prostora za igrača koji nije do koljena velikanima Hrvatskog nogometa. Ako imaš potrebu kao profesionalni igrač na ovakav način izbaciti svoje frustracije, onda bolje igraj malonogometne turnire..Majstor s mora!

Komentiraj...
Vidi sve komentare