Sport

Komentari 33

Finale Kupa nije prošlo bez incidenata: Priveli 52 navijača

Finale Kupa nije prošlo bez incidenata: Priveli 52 navijača

Više od 50 ljudi privedeno je zbog ometanja javnog reda i mira, krivotvorenih ulaznica, droga i pirotehničkih sredstava. Njih 37 navijači su Hajduka, a među privedenima su i navijači Rijeke

Hajduk je na Rujevici slavio 2-0 protiv Šibenika i drugu uzastopnu godinu osvojio Hrvatski kup. Događaj je obilježio Marko Livaja (29), koji je s Torcidom zapjevao stihove pjesme koja promiče mržnju i nasilje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na utakmici je bilo 7100 gledatelja, oko 2800 navijača Hajduka i 500 navijača Šibenika. S obzirom da je finale Kupa unaprijed proglašeno utakmicom visokog rizika, policija je upravljala prometom i organizirano prihvaćala vlakove, autobusove i vozila s navijačima. Ipak, utakmica nije prošla bez uhićenja.

Hajduk osvojio 32. izdanje Hrvatskog nogometnog kupa

Policija privela više od 50 ljudi

MUP je izvijestio kako je za vrijeme i nakon utakmice privedeno 52 osobe. Njih 37 navijači su Hajduka, koji su zatečeni na području naplatnih kućica Rupa, željezničkoj postaji u Permanima i na stadionu Rujevica. 

Najveći broj prijestupnika pokušao je ući na stadion bez ulaznice, a policija je među zaplijenjenim predmetima pronašla palice, maske, baklje, kokain i speed.

Policija je evidentirala i nered u režiji riječkih huligana. Njih 15 su nakon utakmice narušavali javni red i mir, a sukobili su se i s protivničkim navijačima. Jedan je pokušao pobjeći s mjesta događaja, ali su ga policijski dužnosnici zaustavili i priveli s lisicama.

Policija je snimala ponašanje navijača bespilotnim letjelicama i helikopterom.