Obavijesti

Sport

Komentari 725

Melnjak 'načeo' Šibenik, Livaja 'zapečatio': Hajduk osvojio Kup!

Melnjak 'načeo' Šibenik, Livaja 'zapečatio': Hajduk osvojio Kup!
20

Nisu mogli zabiti 'bili' u prvih 45 minuta, ali su zato zabili u nastavku i tako nakon prošle godine ponovno uzeli Rabuzinovo sunce. Dario Melnjak je kao 'specijalist za Kup' sve započeo, a završio iz penala Marko Livaja

Drugu sezonu zaredom nogometaši Hajduka su osvojili Hrvatski kup, u finalu koje se odigralo na riječkoj Rujevici Splićani su svladali Šibenik 2-0 (0-0). Oba gola Hajduk je zabio u drugom poluvremenu. Dario Melnjak je u 62. minuti bio strijelac za 1-0, dok je pobjedu potvrdio Marko Livaja koji je u 95. realizirao penal.

VIDEO Hajdukov specijalist za Kup zabio je u novom finalu
VIDEO Hajdukov specijalist za Kup zabio je u novom finalu

Splićani su obranili naslov pobjednika Kupa. Prošle sezone je Hajduk na Poljudu s 3-1 bio bolji od Rijeke. Tada je također Melnjak bio junak splitske pobjede, postigao je dva od tri gola. Hajduk je time osvojio osmi Hrvatski kup u povijesti, dok je Šibenik drugi put igrao finale te je drugi put ostao korak kratak. I prvi put, u sezoni 2009./10., u finalu je od Šibenika bolji bio Hajduk.

Splićani su poveli već u trećoj minuti finala, ali VAR je zbog zaleđa poništio vrlo efektan gol kojeg je postigao Mlakar. U uvodnih desetak minuta Hajduk je bio momčad koja je potpuno dominirala travnjakom na Rujevici, ali nekoliko opasnih situacija nisu bili kobni po Šibenčane koji su izdržali uvodne nalete suparnika.

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika

Vremenom se agresivnost Splićana smanjila i veliki dio prvog poluvremena prošao je u relativno mirnoj igri gdje je Hajduk dominirao posjedom, ali prave opasnosti po šibenskog golmana Đakovića nije bilo. Šibenik je prvi udarac uputio tek u 32. minuti, iz daljine je tada pokušao Kvržić, dok je najbolju šansu u prvom dijelu Hajduk imao u 39. minuti. Prvo je Mlakar pokušao lobom postići gol , dok je u nastavku akcije opasan udarac Benrahoua blokiran.

Nakon prilično sporog ulaska u drugo poluvrijeme Hajduk je poveo u 62. minuti. Livaja je sjajno primirio u šesnaestercu visoko ubačenu loptu, ali sa suparničkim igračem na sebi nije uspio pucati. Pokušao je potom Benrahou, a nakon što je njegov udarac zaustavljen lopta je došla do Melnjaka koji je lijevom nogom zakucao loptu u mrežu za 1-0 Splićana.

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika

Nakon gola uslijedio je najsiromašniji dio finalne utakmice. Hajduk se zadovoljio vodstvom te je 'krao' vrijeme, dok je Šibenik bio posve nemoćan da konkretno napade suparnika. Pobjednik je i definitivno riješen u 95. minuti kada je Marko Livaja s bijele točke zabio za konačnih 2-0. Penal je dosuđen nakon što je Perić žestoko startao na Pukštasa, a VAR soba intervenirala i poslala suca Pajača da pogleda snimku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE HRVATSKOG KUPA 19:00 , RUJEVICA, RIJEKA
Hajduk
62' Melnjak, 90'+5' Livaja 11m
w : 0
Šibenik
Sortiranje događaja
KRAJ

Hajduk je ponovno osvojio Kup!

90'+5' GOL HAJDUK 2-0

Loptu je, očekivano, uzeo Marko Livaja koji ima priliku zapečatiti sudbinu Šibenčana. Nakon znaka suca Pajača poslao je Livaja loptu u lijevu stranu, skinuo dres i obračunao se s 'funcutima' za veliko slavlje Hajduka!

90'+4'

Penal za Hajduk!

90' NADOKNADA

Sudac je pokazao četiri minute nadoknade, a Pukštas je pao u šesnaestercu nakon što ga je 'poderao' Perić. Ništa nije pokazao Pajač, ali javlja mu se VAR soba. Ferro je izašao iz igre, a ulazi Vušković.

89'

Požutio je Iker Pozo nakon što je zaustavio kontru Hajduka predvođenu Markom Livajom.

Komentari 725