To je to što me zanima!

Finci odbili operirati hokejaša iz Rusije: 'Ne možete to raditi...'

To nam ne sluti na dobro. Ne mogu reći je li to trend za cijelu državu, ali po tome kako se tumači, to je za nas politička igra, rekao je sportski direktor ruskog kluba
Vidi originalni članak

Mladom neimenovanom ruskom hokejašu odbijena je operacija u Finskoj, istaknuo je sportski direktor Salavat Yulaeva, Rinat Baširov.

Pogledajte video: Sisački Vitezovi postali prvaci Hrvatske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Godinama radimo sa Fincima i možda tome posvećujemo čak pretjeranu pažnju. Mogu vam reći da smo planirali operaciju mladog igrača Tolpara (juniorska momčad Salavata), ali su nas nazvali i rekli da građanima Rusije više ne pružaju usluge. To nam ne sluti na dobro. Ne mogu reći je li to trend za cijelu državu, ali po tome kako se tumači, to je za nas politička igra - kazao je Baširov.

'ZAMOLITE JOHNSONA' VIDEO Žena uhićenog Putinovog saveznika: 'Razmijenite mi muža za zarobljene Britance'

Inače, četvorica finskih hokejaša (Juho Metsol, Teemu Hartikainen, Markus Granlund i Sakari Manninen) napustili su klub nakon ruske invazije na Ukrajinu, dok bi glavni trener, također Finac, Tommy Lamsy također trebao napustiti svoju poziciju.

- Možete ih lako tužiti. Jasno je da sud neće biti na našoj strani, ali to se već zove rasizam. Iz nekog razloga, u Americi je to najopasnija riječ, ali kod nas se to prakticira u bilo kojoj zemlji - osvrnuo se na tu temu bivši ruski hokejaš Maksim Sušinski i dodao:

DOZVOLIT ĆE IM NASTUP? Predsjednik Uefe: Ruski klubovi i sportaši ne bi trebali trpjeti zbog rata u Ukrajini. Nisu krivi

- Zašto se Finci ponašaju tako podlo? Što je pas manji, to više laje. Vidite tko laje: Estonija, Latvija, Poljska i Finska. Ovdje nije čak nisu u pitanju ni sport ni politika, nego ljudske stvari, jer ne možete odbiti liječenje bolesnoj osobi - zaključio je.

Inače, finski Jokerit i latvijski Dinamo iz Rige potvrdili su da neće natjecati u KHL-u sljedeće sezone.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • pipolino 17.04.2022.

    Ruse treba totalno izolirati.Svim stranim igračima, u svim sportovima u Rusiji,svjetski savezi trebaju dati slobodne ruke.Sve ruske sportove izbaciti iz svih Europskih i Svjetskih saveza.Svim građanima Rusije treba zabraniti ulazak u EU.Sve ekonomske ugovore sa Rusijom treba poništiti.Zašto?Zato, jer Putina mogu svrgnuti samo nezadovoljni Rusi.Nikakve sankcije,koje ne pogađaju cijelu Rusiju, neće imati uspjeha, jer Putin drži cijelu Rusiju u šaci.

  • Kakamo pomalo? 17.04.2022.

    Neka.

  • dpd 17.04.2022.

    Rasizam? Ukrajince su prozvali nacistima, napali, siluju i ubijaju. Prijete se Fincima, kažu da će im uz granicu rasporedit nuklearno oružje, nedavno su hokejaši formirali slovo Z na ledu čime su pokazali svoju podršku Putinu. Sada kada treba operacija odjednom oni veze nemaju s politikom. Ako nije nešto od životnog pitanja poput karcinoma neka ga operiraju rusi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare