To je to što me zanima!

'Finci su 'lovili u mutnom', ali Fifa je odlučila, igra se u Rijeci'

Rijeka je i formalno potvrđena kao domaćin utakmice na 6. listopada od 20.45 sati. Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a, tvrdi kako su Finci pokušali nešto "uloviti u mutnom"
Vidi originalni članak

Kao što je HNS najavio prošloga petka, zbog lošeg stanja travnjaka u Osijeku Savez je pokrenuo mehanizme prema Fifi, Uefi i Finskom nogometnom savezu da se utakmica prebaci u Rijeku.

Poštivajući uobičajenu proceduru Uefe u ovakvim slučajevima, neovisni stručnjak posjetio je ovoga tjedna stadion u Osijeku i očekivano potvrdio stav HNS-a kako je travnjak u vrlo lošem stanju, a kako je posebno zabrinjavajući sustav drenaže koji u slučaju nove kiše ne bi izdržao veće količine vode te bi odigravanje susreta bilo dovedeno u pitanje.

Fifa i Uefa su, stoga, potvrdile da će utakmica biti odigrana na stadionu HNK Rijeka na riječkoj Rujevici, 6. listopada u 20:45 sati.

Priopćenje je ovo HNS-a nakon kojega nema dvojbe gdje će se igrati utakmica Hrvatska - Finska.

- Sve planove napravili smo vezano uz Osijek. Pregledali smo hotele i terene za trening i zadovoljni smo. Vidjeli smo na fotografijama stanje terena, nije u idealnom stanju, ali može se na njemu igrati - rekao je Lennart Wangel iz Finskog nogometnog saveza.

Nekim ljudima iz finskog saveza se nije svidjela ideja da se utakmica igra u Rijeci.

- Oni su pokušali nešto ušićariti. Pokušali su nešto 'uloviti u mutnom'. Fifa je sve presjekla jučer - rekao nam je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i dodao:

- Oni su htjeli doći do nekog novca zbog toga što su rezervirali smještaj u Osijeku. Sad već rezerviraju smještaj u Rijeci. Nikakvi sportski razlozi tu nisu bili važni.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • hercules18 27.09.2017.

    Zalosno da u cijeloj drzavi imamo samo jedan dobar travnjak

  • Iskrivljena antena 27.09.2017.

    Vidjeli su Finci da Hrvati loše igraju na prljavom i vlažnom terenu i tu su našli najgoru slabost Hrvatske u utakmicama pa su rekli hajmo protestirati pa možda izborimo onu oranicu u Osijeku.

  • Desnooddesno 27.09.2017.

    Ugledali se u vas,vi godinama lovite u mutnom i dobro vas ide.

Komentiraj...
Vidi sve komentare