Obavijesti

Sport

Komentari 51

Finci ne žele igrati na Rujevici: 'Pripremali smo se za Osijek...'

Finci ne žele igrati  na Rujevici: 'Pripremali smo se za Osijek...'
1

Dolazimo čarterom, već smo pregledali hotele i pomoćne terene, a glavni travnjak nije u tako lošem stanju. Ne odobravamo odluku HNS-a, rekao je Lennart Wangel iz finskog saveza

VIDEO

Hrvatski nogometni savez kvalifikacijsku utakmicu za SP 2018. u Rusiji protiv Finske 6. listopada prebacio je iz Osijeka u Rijeku.

Razlog? Strah da će eventualno loše vrijeme i obilna kiša travnjak u Gradskom vrtu učiniti nepogodnim za igranje. Finci nisu zadovoljni tom odlukom te preko medija poručuju da žele igrati u Osijeku, kako je bilo i planirano.

- Sve planove napravili smo vezano uz Osijek. Pregledali smo hotele i terene za trening i zadovoljni smo. Vidjeli smo na fotografijama stanje terena, nije u idealnom stanju, ali može se na njemu igrati - rekao je Lennart Wangel iz Finskog nogometnog saveza.

Nije problem samo s igračima, Finci ističu da zamjena terena ne odgovara ni navijačima.

- Premjesti li se utakmica u drugi grad ne možemo garantirati da ćemo imati tako dobre uvjete za pripremu. A tu su i navijači, njih 400-tinjak priprema se za put u Osijek i sigurno im nije svejedno što će se ipak igrati u 450 km udaljenoj Rijeci - dodao je Wangel.

Zasmetalo ga je kako je HNS riješio cijelu tu situaciju, da predsjednik Davor Šuker nije bio korektan.

- U petak je HNS poslao službeni zahtjev za promjenom mjesta odigravanja dvoboja, a u isto vrijeme na konferenciji za medije objavili su da je susret premješten. Odgovorili smo kako to ne odobravamo - istaknuo je Wangel.

Finski izbornik Markku Kanerva ne opterećuje se previše gdje se igra. Njemu i njegovim igračima je zapravo svejedno.

- Nije važno igramo li u Osijeku ili Rijeci, najvažnije je da je travnjak u dobrom stanju - rekao je Kanerva.

Fifa i Uefa i službeno potvrdili Rujevicu

Bez obzira na nezadovoljstvo Finaca i možda 'pogrešne korake' HNS-a, Rujevica je i službeno potvrđena kao stadion na kojem će Hrvatska ugostiti Finsku.

'Kao što je HNS najavio prošloga petka, zbog lošeg stanja travnjaka u Osijeku savez je pokrenuo mehanizme prema Fifi, Uefi i Finskom nogometnom savezu da se utakmica prebaci u Rijeku.

Poštivajući uobičajenu proceduru Uefe u ovakvim slučajevima, neovisni stručnjak posjetio je ovoga tjedna stadion u Osijeku i očekivano potvrdio stav HNS-a kako je travnjak u vrlo lošem stanju, a kako je posebno zabrinjavajući sustav drenaže koji u slučaju nove kiše ne bi izdržao veće količine vode te bi odigravanje susreta bilo dovedeno u pitanje.

Fifa i Uefa su, stoga, potvrdile da će utakmica biti odigrana na stadionu HNK Rijeka na riječkoj Rujevici, 6. listopada u 20:45 sati, stoji u priopćenju HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao