Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

Finci ne žele igrati na Rujevici: 'Pripremali smo se za Osijek...'

Dolazimo čarterom, već smo pregledali hotele i pomoćne terene, a glavni travnjak nije u tako lošem stanju. Ne odobravamo odluku HNS-a, rekao je Lennart Wangel iz finskog saveza

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
51 komentara

Hrvatski nogometni savez kvalifikacijsku utakmicu za SP 2018. u Rusiji protiv Finske 6. listopada prebacio je iz Osijeka u Rijeku.

Razlog? Strah da će eventualno loše vrijeme i obilna kiša travnjak u Gradskom vrtu učiniti nepogodnim za igranje. Finci nisu zadovoljni tom odlukom te preko medija poručuju da žele igrati u Osijeku, kako je bilo i planirano.

- Sve planove napravili smo vezano uz Osijek. Pregledali smo hotele i terene za trening i zadovoljni smo. Vidjeli smo na fotografijama stanje terena, nije u idealnom stanju, ali može se na njemu igrati - rekao je Lennart Wangel iz Finskog nogometnog saveza.

Nije problem samo s igračima, Finci ističu da zamjena terena ne odgovara ni navijačima.

- Premjesti li se utakmica u drugi grad ne možemo garantirati da ćemo imati tako dobre uvjete za pripremu. A tu su i navijači, njih 400-tinjak priprema se za put u Osijek i sigurno im nije svejedno što će se ipak igrati u 450 km udaljenoj Rijeci - dodao je Wangel.

Zasmetalo ga je kako je HNS riješio cijelu tu situaciju, da predsjednik Davor Šuker nije bio korektan.

- U petak je HNS poslao službeni zahtjev za promjenom mjesta odigravanja dvoboja, a u isto vrijeme na konferenciji za medije objavili su da je susret premješten. Odgovorili smo kako to ne odobravamo - istaknuo je Wangel.

Finski izbornik Markku Kanerva ne opterećuje se previše gdje se igra. Njemu i njegovim igračima je zapravo svejedno.

- Nije važno igramo li u Osijeku ili Rijeci, najvažnije je da je travnjak u dobrom stanju - rekao je Kanerva.

Fifa i Uefa i službeno potvrdili Rujevicu

Bez obzira na nezadovoljstvo Finaca i možda 'pogrešne korake' HNS-a, Rujevica je i službeno potvrđena kao stadion na kojem će Hrvatska ugostiti Finsku.

'Kao što je HNS najavio prošloga petka, zbog lošeg stanja travnjaka u Osijeku savez je pokrenuo mehanizme prema Fifi, Uefi i Finskom nogometnom savezu da se utakmica prebaci u Rijeku.

Poštivajući uobičajenu proceduru Uefe u ovakvim slučajevima, neovisni stručnjak posjetio je ovoga tjedna stadion u Osijeku i očekivano potvrdio stav HNS-a kako je travnjak u vrlo lošem stanju, a kako je posebno zabrinjavajući sustav drenaže koji u slučaju nove kiše ne bi izdržao veće količine vode te bi odigravanje susreta bilo dovedeno u pitanje.

Fifa i Uefa su, stoga, potvrdile da će utakmica biti odigrana na stadionu HNK Rijeka na riječkoj Rujevici, 6. listopada u 20:45 sati, stoji u priopćenju HNS-a.

Naši partneri pišu
Message