To je to što me zanima!

Florence: Iz inata sam htio 'kazniti' Zadar, dobar osjećaj

Cibonin Amerikanac uživao je u svakom košu protiv kluba u kojem je bio lani. Zabio je Zadru 27 koševa, od čega čak 25 u drugom poluvremenu utakmice u Zagrebu
Vidi originalni članak

Govoriš sam sebi da te nije briga, htio sam odgovoriti pobjedom, ali dobar je osjećaj što sam ih i malo kaznio, nasmijao se James Florence nakon pobjede protiv Zadra, kojom je Cibona izborila finale PH protiv Cedevite.

A kaznio ih je postigavši 27 koševa, od čega čak 25 u drugom poluvremenu. Razlog za kažnjavanje je, dakako, rasističko vrijeđanje s tribina, ali i glasine koje su o njemu počeli širiti ljudi iz zadarskoga kluba nakon što je lani napustio klub zbog neisplaćenih mjesečnih prihoda, a pogotovo kad je jesenas stigao u redove najvećeg rivala.

Zato je skoro nakon svakoga koša u srijedu gestikulirao i vikao prema gostujućoj klupi, prvenstveno pomoćnim trenerima.

- Cijelu ovu sezonu, kad bih promašio, govorili su mi 'dobar šut', ili 'sjajan potez'...Gledajte, otišao sam samo iz financijskih razoga, ne znam zašto su nakon svega počeli govoriti loše stvari o meni. To stvarno nije pošteno i naravno da je zbog toga bilo inata. A igranje za Zadar prošle sezone bilo mi je sjajno iskustvo, bio sam dobar sa svima u klubu - rekao je Cibonin Amerikanac, ali nije želio otkriti kome se konkretno na zadarskoj klupi obraćao.

Slijedi finale s Cedevitom, prva utakmica je u Domu sportova u nedjelju.

- Naravno da imamo šanse, jedva čekam da počne. Nastojali smo ne gledati unaprijed, iza utakmica sa Zadrom, ali o Cedeviti razmišljamo već dugo - otkrio je Florence, kojeg je Damir Mulaomerović nedavno pohvalio rekavši da je posljednjih mjeseci napravio velik iskorak u karijeri u smislu donošenja pravih odluka na parketu.

- Kad je došao na klupu trebalo nam je malo vremena da se prilagodima jedan na drugoga. Provodio sam i dosta vremena na klupi, stigao razmišljati o svemu, ali on mi je vjerovao i govorio mi da sam bolji igrač.

Ovaj put rasističkog vrijeđanja nije bilo, ali Zadrani su opet skandirali 'Mula, Turčine, napuši se kur**ne', dok suci nisu zaprijetili pražnjenjem njihove tribine.

Zato su si Smogovci ovaj put dali oduška vrijeđanjem na regionalnoj osnovi, poput 'tovarske pi**e' i 'ubij tovara'. Trener Cibone barem je bio pošten, kad je već u uvodu u utakmicu sasuo paljbu po Tornadu.

- Ni to ne odobravam, takvo skandiranje također osuđujem.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Aubameyang 27.05.2016.

    Nazalost nisam stigo gledat,jel igro Sconnie jucer? Nadam se da se Marshall nije opet potuko s nekim

  • klokan_jack 27.05.2016.

    haha tako treba po zadranima mokrit :D

  • baja3000 26.05.2016.

    Mulaomerović nikad nije bio gospodin, niti igrač, a najmanje trener. On je jedna obična nula. Onako kako se ponaša Rimac, kako je igrao kao igrač, njegov stav, odnos prema novinarima, ljudima to je gospodstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare