To je to što me zanima!

Formula će dopustiti sinu ruskog oligarha nastup u idućoj sezoni

'FIA gleda sve što se događa u Ukrajini. Nijedno natjecanje neće se održati u Rusiji i Bjelorusiji, a nastupanje pod zastavom spomenutih zemalja, pokazivanje simbola ili himni je zabranjeno', poručili su
Vidi originalni članak

Nekoliko vozača predvođenih Maxom Verstappenom Sebastianom Vettelom rekli su kako ne žele nastupiti u Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, Formula 1 otkazala je utrku za VN Rusije, a mnogi sportaši iz spomenute zemlje naišli su na blokade. No, ne i sin ruskog milijardera i oligarha koji vozi za HAAS, Nikita Mazepin.

Q&A O IZBACIVANJU RUSA Lovren i Moro mogu u Dinamo, sva su natjecanja regularna, a umjesto Rusa u playoff Slovaci?

Novi predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem predstavio je tu odluku, ali Mazepin neće nastupati pod ruskom zastavom, već će se natjecati pod zastavom Svjetske automobilističke organizacije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- FIA gleda sve što se događa u Ukrajini. Tužni smo i u šoku te se nadamo da će sve mirno završiti. Nijedno natjecanje neće se održati u Rusiji i Bjelorusiji, a nastupanje pod zastavom spomenutih zemalja, pokazivanje simbola ili himni je zabranjeno. 

Podsjetimo, Nikita je sin ruskog milijardera i oligarha Dmitryja koji je povezan s predsjednikom Vladimirom Putinom te su se sastali prošlog mjeseca. HAAS će sad morat odlučiti hoće li ostaviti ruskog vozača u svojim redovima, a znaju koliki novac donosi njegov otac, ili će se pridružiti 'sankcijama'.

IZ MINUTE U MINUTU Herson pod kontrolom Rusa? Nove eksplozije u Kijevu, a nova runda pregovora tek sutra

Mnogi fanovi Formule 1 na Twitteru traže odlazak Mazepina na društvenim mrežama, a bivši F1 vozač Daniil Kvjat istaknuo je kako je dobra odluka da vozačima nije zabranjen nastup, ali kako se nada da će se sve što brže i bezbolnije završiti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • tomo1234 02.03.2022.

    Koliko je to placeno. Sta je nesta zabadava u svijetu Formule. Sigurno se vozi u Soci, Putin vozi Formulu Lada Nivu

  • pepok 02.03.2022.

    Pa tom je bas trebalo zabraniti iz razloga sto je on drugaciji od drugih sa manje para i drugo da ti isti milijarderi osijete pritisak i slican pritisak da naprave svom diktatoru....

  • k1d666 02.03.2022.

    u kojoj idučoj?ovoj il slijedecoj??

Komentiraj...
Vidi sve komentare