To je to što me zanima!

Francuska razbila Bjelorusiju: Nikola Karabatić stopostotan

Francuska je uvjerljivo slavila protiv Bjelorusije, a najbolji francuski igrač Nikola Karabatić zabio je devet golova iz devet pokušaja. Igrao je samo jedno poluvrijeme
Vidi originalni članak

Rukometna reprezentacija Francuske opravdala je ulogu favorita i lako pobijedila reprezentaciju Bjelorusije 34-23. Francuzi su se tako nakon iznenađujućeg poraza od Poljske vratili na pobjedničke staze, onako kako je cijeli rukometni svijet navikao. Dobra vijest za Francuze, ali loša po nas pošto Hrvatska sljedeću utakmicu u subotu igra upravo protiv Francuske.

Rukometaši Claudea Oneste su odmah od početka krenuli agresivno i efikasno. Napravili su seriju od 6-1, a već je na poluvremenu bilo ogromnih 15 razlike. Bjelorusija je imala previše pogrešaka u dodavanjima, previše bezidejnosti u napadu, primali su jeftine golove s igračem više, a Francuska je momčad koja kažnjava takvu igru. Ne možeš igrati protiv Francuza ako nisi na maksimalnoj razini.

Najbolji francuski rukometaš Nikola Karabatić odradio je perfektno prvih pola sata. Karabatić je zabio devet golova iz devet pokušaja, a na tom je i ostao. Onesta ga je ostavio na klupi u drugom poluvremenu.

'Galski pijetlovi' su u drugom poluvremenu, očekivano, stali. Na parketu je zaigrala druga postava, a bez obzira što su Bjelorusi zabili više u nastavku (18-14), nisu uspjeli nadoknaditi ogroman zaostatak iz prvog dijela.

Najbolji u redovima Francuske je bio Nikola Karabatić s devet golova, a slijede ga Remili (5/10), Derot (5/8) i Daniel Narcisse (4/7). Čak četiri rukometaša Francuske su ostali stopostotni - oba Karabatića, Sorhaindo i Mahe.

Kod Bjelorusije najbolji je bio Aliaksei Khadkevich (9/15), Pukhouski (4/6) te Baranau (3/4). 

Spomenimo da je na vratima Francuske ponovo briljirao "veteran" Thierry Omeyer s čak 10 obrana od 15 šuteva. Bjeloruski Viachaslau Saldatsenka skupio je 13 obrana od 42 šuta.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • AnkicaTadić 22.01.2016.

    karabatic je igrač najbolji i ne može ga nitko zamjeniti...

  • -mingo 22.01.2016.

    Čast Karabatiću, ali po meni Omeyer je taj zbog čega je Francuska to kaj je. On nas uvijek pobjedi. Da imamo takvog golmana, mi bi bili to kaj je sad Francuska.

  • rijeka36 22.01.2016.

    Tko je Taj Nikola Karabatic kad je Tako dobar Rukometas ? ? ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare