To je to što me zanima!

Francuska šokirala Španjolce i izborila polufinale sa Srbijom!

Francuska je dobila domaćina Španjolsku u četvrtfinalu SP-a 65-52! U polufinalu ide na Srbe. Španjolci su u skupini dobili Francuze 24 razlike, sad im nisu mogli ništa...
Vidi originalni članak

Španjolska je u šoku. Francuska je u četvrtfinalu slavila 65-52 te izborila susret protiv Srbije, koja je u impresivnoj utakmici pregazila Brazil. Srpski izbornik poželio je Španjolce u polufinalu, ali Francuzi su imali nešto drugačije planove.

Bio je to, zapravo, identičan scenarij kao i u utakmici Srbije i Brazila. Srbi su izgubili u skupini od Brazilaca pa su ih izbacili u četvrtfinalu, isto je bilo i s Francuzima, koji su izgubili 24 razlike od Španjolske u skupini, ali su im vratili u četvrtfinalu.

Sjajan početak Francuske i 11-2. Španjolci se vraćaju i nakon prve četvrtine bilo je 15-15. U drugoj četvrtini sjajna francuska obrana i Španjolci nemaju rješenja. Francuzi su poveli 28-21, a na poluvremenu su imali 35-28. Domaćini su bili bez rješenja. U trećoj četvrtini Španjolci su došli na koš razlike. 

Nekoliko sudačkih odluka nije najbolje sjelo francuskim igračima. Točno na polovici treće četvrtine Španjolska je izjednačila (39-39). Dosta nervoze s obje strane i Španjolci ipak u zadnjih 10 minuta ulaze s minimalnom prednošću (43-42).

No Francuzi se ne daju. Dobar ulazak u zadnju četvrtinu i španjolski je izbornik nakon francuskih šest razlike morao pozvati minutu odmora. Minutu i pol prije kraja utakmice Francuska je vodila pet razlike! Kad je Heurtel pogodio tricu za 60-52, dvorana u Madridu je utihnula. Bio je to kraj za domaćina i pravi šok. 

Diaw je zabio 15 koševa, Heurtel je pridodao 13. Kod Španjolaca najbolji je bio Paul Gasol sa 17 koševa, ali bez prave podrške suigrača.

SP, Španjolska, četvrtfinale:

  • Španjolska - Francuska 65-52
Idi na 24sata

Komentari 128

  • OgnjenGrgic 12.09.2014.

    sreca svijeta sto se raspade juga.... ne bi ih nigdje bilo niti u jednom sportu.. pa u vaterpolu je uspjeh ako osvojis medalju (za srbiju, hrvatsku i cg - neuspjeh), sada i tenis, cudo su ovi dinaroidi...daj im loptu i to je to...bez obzira na sve sto je bilo ... sreca vrijeme brzo prolazi... ne mogu da se ne nerviram kada izgubi hrvatska, srbija, kada raonic igra nezainteresovano, i veselim se kada slovenci uspiju (sa 2 mil.) da ocitaju lekciju mega nacijama, ili sta su makedonci uradili na proslom evropskom, crnogorke u rukometu... nikad kraja...

  • 11.09.2014.

    Ajmo Srbijo,samo gazi !!!!

  • zeljkov1 11.09.2014.

    Ni dirigirani ždrijeb,niti suci nisu pomogli španjolcima da im ga nakon ljubljane francuzi još jednom metnu.Franceke ne volim niti u jednom sportu,ali sam jučer navijao iz sveg srca za njih protiv ovih prepotentnih španjolaca.Repeša,ima jedan gori izbornik od tebe,zove se Orenga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare