Obavijesti

Sport

Komentari 338

Srbi u polufinalu SP-a! Razbili Brazil s čak 28 koševa razlike

Srbi u polufinalu SP-a! Razbili Brazil s čak 28 koševa razlike
5

Košarkaši Srbije izborili su polufinale SP-a u Španjolskoj sjajnom predstavom protiv Brazila u četvrtfinalu (84-56). Sad čekaju pobjednika meča Španjolska - Francuska

VIDEO

Nakon što su polufinale Svjetskog prvenstva izborili SAD i Litva , isto je uspjelo Srbiji , koja je u četvrtfinalnoj utakmici sjajnom predstavom pregazila Brazil 84-56.

VIDEO

Srbija je na ovom turniru izgubila od Brazila, bilo je to u skupini 81-73.  Ali ovo je bila potpuno drugačija utakmica. Iako su ih mnogi smatrali kandidatom za medalju, Srbija je južnoameričkoj reprezentaciji u četvrtfinalu očitala lekciju iz košarke.

Srbi su držali sve u svojim rukama gotovo od početka. Nakon prvih 10 minuta vodili su 21-17, na poluvremenu su imali pet koševa razlike (37-32), a Brazilce su razbili u trećoj četvrtini u kojoj su otišli na preko 20 koševa razlike. Potop Brazilaca...

Bilo je to previše za Brazilce, a katastrofa se nastavila i u posljednjoj dionici igre u kojoj Srbija odlazi na pomalo nestvarnih 31 koš razlike (82-51). Kakva predstava u četvrtfinalu. Na kraju 84-56 i prolazak među četiri najbolje reprezentacije.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu. Trebalo nam je prvo poluvrijeme kako bismo shvatili da smo bolji. Brazil je ozbiljna momčad s dosta NBA igrača, ali ovo je bila naša sjajna momčadska predstava - rekao je Miloš Teodosić, koji je zabio 23 koša, trice je pucao 3/5, a slobodna bacanja 10/10.

-  Ovo je bila sjajna večer. Košarka u Srbiji je više od sporta i zato imamo takav odnos prema igri. Polufinale? Želim Španjolce. Da biste bili najbolji, morate dobiti najbolje - rekao je izbornik Srbije.

No, srpskom izborniku želja se neće ostvariti. Francuska je u četvrtfinalu izbacila Španjolce.

Košarka, četvrtfinale:

  • Srbija - Brazil 84-56
  • Francuska - Španjolska (22.00)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 338
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...