To je to što me zanima!

Francuzi: Gol su nam opravdano poništili! Navijači: Da ipak niste namjerno izbacili Hrvatsku?

Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana poslije smrti Quintane. Neke su stvari zapisane..., rekao je francuski kapetan Michaël Guigou (39)
Vidi originalni članak

Na kraju utakmice bio sam frustriran i nervozan jer nismo kvalifikacije završili pobjedom, i to u utakmici u kojoj smo dominirali. Ali, ostvarili smo cilj, završili prvi i plasirali se na Olimpijske igre. Svaka čast svim dečkima u ovom teškom periodu, fizički i psihički, u klubovima i reprezentaciji.

Rekao je to francuski izbornik Guillaume Gille (44) nakon poraza od Portugala 29-28.

POGLEDAJTE INTERVJU S NIKOLOM KARABATIĆEM:

Francuski su mediji notirali da je tom pobjedom Portugal prvi put u povijesti izborio OI, na uštrb Hrvatske.

"Francuska je završila bodovno izjednačena s Portugalom i Hrvatskom, ali prva zbog gol razlike u tom krugu (+3), ispred Portugala (0) i Hrvatske (-3), zbog čiste pobjede 30-26 u petak nad balkanskom momčadi", piše L'Equipe, koji se vrlo blagonaklono osvrnuo na dramatičnu završnicu utakmice i gol koji su njemački suci poništili domaćinu za remi, koji bi Hrvatsku odveo u Tokio:

"U zadnje četiri minute Portugalci su zabili četiri gola i nisu primili ni jedan. U zadnjem napadu Rui Silva ukrao je loptu Melvynu Richardsonu osam sekundi prije kraja i zabio za 29-28. I bacio Hrvate u ponor. Valentin Porte odmah je zakucao loptu u portugalsku mrežu, ali gol, logično, nisu priznali jer sirena se oglasila prije nego što je lopta prešla crtu", piše L'Equipe.

Podsjećaju kako je Hrvatska kao europski doprvak zapela u paklu kvalifikacija kao i Švedska 2008., Njemačka 2012. i Španjolska 2016. Dok su (se) neki navijači u komentarima otvoreno pitali:

- A da ipak niste namjerno eliminirali Hrvatsku?

- Bio sam na Igrama 1992. u Barceloni kad je Francuska osvojila broncu tako da ljubav između mene i Olimpijskih igara traje dugo. Ponosan sam, jako. U listopadu smo se okupili prvi put nakon Eura i odlaska Didiera Dinarta s klupe, nismo imali ozlijeđene Nikolu Karabatića i Elohima Prandija, uz covid pandemiju, Final Four, koji je poremetio pripreme za SP... Malo je gorak okus nakon ovog poraza, ali drago mi je zbog Portugala, koji je uspio nakon teških dana poslije smrti Quintane. Neke su stvari zapisane... - rekao je francuski kapetan Michaël Guigou (39).

Nedim Remili je dodao:

- Teško mi je opisati osjećaje: izborili smo OI, ali osjećam i malo razočaranje zbog zadnje utakmice. Usporili smo, smanjili intenzitet u obrani..., a Portugalci su igrali sa srcem, znamo zašto i za koga. A sad idemo u Tokio po medalju.

Dramatičnu završnicu utakmice Portugala i Francuske možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 181

  • verjandir 16.03.2021.

    Ak je ko kriv to su igrači kada su imali plus sedam protiv Tunisa i trebali nastaviti tako jednostavno su stali.Tako da opravdano nejdemo na OI jer jednostavno nismo više sila u rukometu.stariji igrači su na zalasku a mladi jednostavno nisu na nivou da nastave rukomet kakav mi znamo.

  • Slajzerizer 16.03.2021.

    Pa ti vjeruj crncima,fuuuj

  • Čudesni Prvokrilac 15.03.2021.

    Njima je drago zbog Portugala i Quintane, zaslužili su, kaže Guigou, a Hrvatsku i pokojnog Saračevića tko šiša!

Komentiraj...
Vidi sve komentare