To je to što me zanima!

Francuzi se žale: Sudac nije smio pustiti loptu s centra pa poništiti gol nakon intervencije VAR sobe

Ne znam točna pravila, ali sudac je nastavio igru nakon Griezmannovog gola i nisam siguran da je smio ići gledati snimku. Išao sam porazgovarati s njim i neću reći što mi je rekao, objasnio je francuski izbornik
Vidi originalni članak

Matthew Conger iz Novog Zelanda dao je znak reprezentativcima Tunisa da mogu nastaviti s igrom pa odmah nakon toga dosudio kraj pri rezultatu (1-1). Nije to nikako pomoglo afričkoj reprezentaciji ili odmoglo Francuzima koji su svakako završili prvi u skupini, ali nakon toga intervenirao je VAR i pozvao ga da dođe pregledati snimku sporne situacije nakon što je Antoine Griezmann zabio gol u sam smiraj utakmice.

TUNIS - FRANCUSKA 1-0 VAR poništio gol Griezmanna, Tunis je pobijedio Francusku, ali nije prošao u daljnju fazu SP-a

Ali, kako navode francuski mediji, prema protokolu o javljanju VAR sobe, nije dopušteno da se to napravi nakon što je dao znak da se igra može nastaviti s centra. 

POGLEDAJTE VIDEO: Katar report

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako se na kraju Tunis od prvenstva oprostio s pobjedom (1-0) protiv svjetskih prvaka, ali nakon svega se javio Francuski nogometni savez i prozvao Fifu. Preciznije, zatražili su objašnjenje o ovoj odluci. 

Sve je prokomentirao i izbornik 'tricolora' Didier Deschamps kojeg su stvari na kraju susreta poprilično zbunile.

- Čekam da mi netko objasni pravila. Ne znam ih točno, ali sudac je nastavio igru nakon Griezmannovog gola i nisam siguran da je smio ići gledati snimku nakon kraja utakmice. Išao sam porazgovarati s njim i neću reći što mi je rekao. Imate li broj Pierluigija Colline? - rekao je Deschamps za Le Parisien.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • snakefinger 01.12.2022.

    Jel moze bar jedan komentar na temu, vidim da ovdje mnoge ne bi smetalo da se ovako nesto dogodi na stetu drugog kad naši igraju ?Situacija je zanimljiva, malo je vjerojatno da je smio ukljuciti VAR nakon sto je nastavio igru. Jer ako je, onda ga nista ne spriječava da to učini i nakon 10 minuta.

  • Kapo 01.12.2022.

    2018 sudac nije puno toga smija suditi vama u korist i dodjeliti titulu koju niste zasluzili!!

  • čovik-s-juga 01.12.2022.

    Pa kako nema pravo ?? Manu je dobio penal u PL nakon što su igrači već bili u svlačionici !

Komentiraj...
Vidi sve komentare