To je to što me zanima!

Adieu, France! Šok za velikana, Norvežani su ih izbacili s Eura

Francuzi su kolo prije kraja grupne faze ispali s Eura! Nakon kiksa protiv Portugala (28-25) trebala im je pobjeda protiv Norveške, ali domaćini koje je predvodio Sagosen pobijedili su 28-26 i poslali Francuze kući!
Vidi originalni članak

Brončani s posljednjeg Europskog prvenstva, Francuzi, neće u drugi krug! Kladionice su ih vidjele kao jedne od favorita za prvo mjesto, ali Francuzi nisu ni prvi u skupini, a kamoli na Euru jer su nakon poraza od Portugala (28-25) izgubili i od Norveške (28-26).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Domaćini su odlično krenuli i rano poveli 2-0, a Remili je morao na hlađenje. No, nakon katastrofalne prve utakmice Vincent Gerard je obranio tri zicera i pokazao da je spreman za Norvežane. Ipak, domaći drže bar gol prednosti, a Karabatić ne da da se odvoje (4-3).

OVO IM SE NIKAD NIJE DOGODILO Francuzi su u nevjerici: 'Kakav šamar! Katastrofa! Razbijeni!'

No, velika je nervoza bila u francuskim redovima jer su napravili tri vezana prekršaja u napadu. Zatim odlično odgovaraju Norvežani koji nakon dvojbenog isključenja Guigoua odlaze na +3 prvi put na utakmici (6-3). Sagosen uglavnom sam rješava stvari, dok mu ostali pomažu. Kad ne puca, asistira i zato Norveška nije gubila prednost, ali čim je izašao, Francuska je došla na 10-10. A onda se ukazao Luc Abalo.

Francuz zabija tri gola i dovodi svoju momčad u prednost! (12-11). Francuzi su odlično iskoristili mali zastoj u igri Sandera Sagosena te su na poluvremenu imali gol prednosti (15-14). Odmah na otvaranju drugog poluvremena Francuzi odlaze na +2 (16-14). No, Norvežani su se uspjeli vratiti u utakmicu (20-20). Pamtit će i 41. minutu kad su promašili sedmerac, a iz 'ponovljenog pokušaja' pogodili stativu, no to ih na kraju nije koštalo.

RUKOMETNI EURO Portugal izbacio BiH i izborio drugi krug! Poraz Makedonaca

Petnaest minuta prije kraja Norvežani su zabili za 22-21. U sljedećih pet minuta uspjeli su iskoristiti period od dvije minute kad je bio isključen jedan od ponajboljih igrača Francuske Fabregas te su došli na 24-22 u 50. minuti. Ipak, nekoliko minuta kasnije na semaforu je bilo +3 (25-28), ali bilo je premalo vremena da Francuzi stignu zaostatak. Uspjeli su samo zabiti još gol i tako ispasti s Eura već u grupnoj fazi natjecanja.

U skupini F, Slovenci su pobijedili Šveđane 21-19 i tako će s prve pozicije u skupini F ući u drugi krug. 

Šveđani su dobro otvorili i nekoliko puta imali prednost, ali Slovenci su nakon pola prvog dijela uspjeli doći do 7-6. Dobro su se držali naši susjedi koji su poveli i tri razlike (6-9), ali do poluvremena su Šveđani uspjeli doći samo na gol zaostatka (10-9). Mogli su i izjednačiti, no nisu iskoristili zadnji napad.

U nastavku Slovenci nastavljaju s odličnom igrom, a Šveđani nikako nisu uspjeli doći do izjednačenja. Nekoliko puta promašili su izgledne prilike, a to su iskoristili slovenski rukometaši i na kraju slavili. Predvodio ih je odlični Dolenec koji je nakon lošije partije protiv Poljaka, Šveđanima utrpao sedam golova.

A u trećoj utakmici večeri, onoj iz skupine B, igrali su prvi i posljednji. Domaćini Austrijanci protiv Ukrajine pobijedili su Ukrajince 34-30 i tako uzeli vrijedna dva boda. No, još ništa nije gotovo jer u zadnjem kolu igraju sa Sjevernom Makedonijom pa se može zatvoriti krug od tri momčadi sa četiri boda. 

Nakon 15 minuta velika je borba, a 9-9 na semaforu Austriji stvara probleme. No, domaćini su u raspucanom poluvremenu na odmor ipak uspjeli otići s golom prednosti (18-17), a već su na odmoru Bilyk i Weber zabili po pet golova. U nastavku se Austrija ipak uspjela odvojiti od Ukrajine, a Bilyk je do kraja otišao na brojku od 10 golova, dok je Weber zabio sedam.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • tomislav678 15.01.2020.

    Sretan vam put kući ponesti koju dres od Norvežana za uspomenu 😊😊

  • MK2532 13.01.2020.

    Jooj šteta što uz ispadanje nisu pokradeni pa da vide kako je nama bilo godinama kada su nam krali medalje uz pomoć sudaca!!

  • 13.01.2020.

    Jeli to Slovenija iznenađenje prvenstva?Da su oni na 1.mjestu.Svaka čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare