To je to što me zanima!

Franko-Murić-Menalo... Rijeka hvata zalet za derbi s Dinamom

Povratak kapetana i Rožmanovih 3-4-2-1 ovaj su put bili pobjednička kombinacija za Bijele koji se pobjeđujući pripremaju za utorak i nastavak sezone gostovanjem kod Dinama u Maksimiru
Vidi originalni članak

Nakon 0-1 poraza od mađarskog MOL Fehervara (bivšeg Videotona kojeg po 'zlu' posebno pamte stariji navijači sarajevskog Željezničara jer im je 1985. slomio srca izbacivši ih u polufinalu Kupa Uefa), Rijeka je na pripremama u Umagu u drugoj zimskoj pripremnoj utakmici s uvjerljivih 3-0 pobijedila ND Goricu, posljednjeplasiranu momčad slovenske Prve lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Rijeka slavi u Europi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trener Simon Rožman nije mogao računati na ozlijeđene Velkovskog, Nwolokora i Ristovskog, a u sastav se (nakon proslave rođenja trećeg djeteta) vratio kapetan Franko Andrijašević.

Slovencima pod vodstvom Aleksandra Jovića Rožman je suprotstavio sada već klasičnih riječkih 3-4-2-1 u kojem je Franko igrao u središtu napada (malo 'odmorio' Kulenovića), a Murić (desno) i Menalo (lijevo) ordinirali kao 'krila'.

Kod gostiju je u vezi igrao nekadašnji Rijekin veznjak Goran Cvijanović, a nije bilo još jednog bivšeg Bijelog, napadača Matica Črnica koji je prije dva dana potpisao za Goricu.

POČELE PRIPREME! Rožman: Čeka nas ritam kao da smo Bayern, bilo bi sjajno ići na sva tri trofeja u finišu sezone

Rijeka u prvom poluvremenu nije bila impresivna, ali je igrala dobro te za razliku od utakmice s Fehervarom ovaj put zabila iz jedne prigode, a i dobila zasluženi penal pa se golovima Menala i Franka na odmor otišli s 2-0.

U nastavku se igra očekivano razvodnila uslijed brojnih promjena u oba sastava, a konačnih 3-0 postavio je Murić, iz drugog penala za Rijeku. Gorica je od 51. minute igrala s igračem manje nakon isključenja Tinea Kavčiča. Snimku utakmice pogledajte na klupskom YouTube kanalu.

Bijeli će u petak u Umagu odigrati treću i posljednju utakmicu ovih neuobičajeno kratkih zimskih priprema. Protivnik će im biti mađarski Budafoki, a već sljedećeg utorka: nastavak sezone! I to na najtežoj mogućoj lokaciji, u Maksimiru kod šampiona Dinama.

RIJEKA-FEHERVAR 0-1 Odlični riječki prijelazni rok i nezasluženi poraz u Umagu

Kad smo kod Dinama... I dalje traju pregovori na relaciji Kvarner-metropola o prelasku Štefulja u Dinamo za 1.5 milijun eura i dva-tri igrača. Karačić je odbio prelazak u Rijeku kojoj na pamet ne pada probijati svoje financijske okvire kad su plaće igrača u pitanju.

Na istom tragu je i Đurasek pa se sada 'Bijeli' i 'Plavi' pokušavaju usuglasiti oko toga tko bi umjesto te dvojice (a uz sjajnog ljevonog juniora Jurišića) eventualno ovog ljeta mogao put Rujevice. Kandidati su Ćuže i Đira, ali... Priča koje je izgledala zaključenom sada je, zbog Karačićeve i Đurasekove odluke, opet pod (jako) velikim upitnikom.

Rijeka-Gorica 3-0

Umag - Tereni Stella Maris.  Sudac: Mateo Čalić (Marčana). Strijelci: 1-0 Menalo (22'), 2-0 Andrijašević (45' - 11m), 3-0 Murić (58' - 11m). Crveni karton: Kavčič (51').

Rijeka (3-4-3): Nevistić - Capan, Galović, Smolčić - Tomečak, Čerin, Lončar, Štefulj - Murić, Andrijašević, Menalo (od 60': Lepinjica, Galešić, Liber, Pavičić, Yateke, Travaglia, Arsenić, Escoval, Kulenović).

ND Gorica (4-2-3-1): Likar, Colley, Kavčić, Jermol, Hodžić, Cvijanović, Zroum, Mevlja, Baruca, Begič, Ilić (od 46′: Marjanović, Grudina, Velikonja, Širok, Kačinari, Žejen, Kavčič, Marinić, Paljk, Nkama, Gurčinoski).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 14.01.2021.

    a propremne nisu kao prvenstvene tekme niš to ne znači...

Komentiraj...
Vidi sve komentare