Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rožman: Čeka nas ritam kao da smo Bayern, bilo bi sjajno ići na sva tri trofeja u finišu sezone

Rožman: Čeka nas ritam kao da smo Bayern, bilo bi sjajno ići na sva tri trofeja u finišu sezone
4

Rijeka je danas počela pripreme za drugi dio sezone u kojem će u mjesec dana odigrati devet utakmica, a do kraja proljeća bi ih ukupno moglo biti čak 29. Halilović odlazi, momčad nikad mlađa, a ciljevi isti

VIDEO

Otišli Raspopović i AnastasioHalilović pred odlaskom, s posudbe u Orijentu vraćen nadareni veznjak Liber. To je rezime učinjenog u dvotjednoj pauzi koja je danas završena jer Rijeka se vratila pripremama za - ludo proljeće 2020/21.

POGLEDAJTE VIDEO: Simon Rožman, vječni optimist

Pokretanje videa...

Simon Rožman o pripremama 00:42

- U prvih mjesec dana igramo devet, a do kraja sezone mogli bi odigrati čak 29 utakmica. Što znači da bi mogli imati ritam identičan Bayernovom iz prošle sezone kad su otišli do kraja u svim natjecanjima! - priča Simon Rožman (37), uvijek nasmijani i optimistični šef struke riječke momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bayern je ne samo otišao do kraja nego i sve osvojio.

- Daj Bože da i mi u finišu sezone, uz odgođeni Superkup, igramo i za Kup i za naslov, ali znate kakvi smo mi u Rijeci... Cilj je biti u vrhu, ako se ukaže šansa za trofej sve dajemo da ga osvojimo, ali nema ni drame, ni euforije. Tako smo radili i prošle sezone pa na kraju osvojili Kup, tako se ovdje radi godinama i Rijeka je u Europi, trofejna i u vrhu hrvatskog nogometa.

Traje i prijelazni rok...

- Nadam se da će Tibor Halilović uspjeti ostvariti transfer koji želi (u Heerenveen, nap.a.), taj sjajni čovjek i sportaš je to zaslužio. A i još je jedan u nizu dokaza da se na Rujevici radi dobar posao, da igračima raste vrijednost. Ostalo ćemo vidjeti kako će se odvijati jer živimo u specifična vremena što se financija tiče. Mi smo u godinu i pol dana od jedne od najiskusnijih momčadi postali doslovno najmlađa u ligi. I držimo se visoko. Jer Rijeka može podmladiti momčad i smanjiti budžet, ali treba biti u vrhu HNL-a.

Kiša već danima sa nevjerojatnom upornošću lije po Kvarneru. Momčad nakon prve prozivke nije ni izašla na terene kampa na Rujevici nego ostala u teretani.

Rijeka ima 114, a njen najstariji navijač samo pet godina manje!
Rijeka ima 114, a njen najstariji navijač samo pet godina manje!

- Odmah idemo u Umag gdje ćemo ostati pet dana pa se nakon dvodnevne pauze opet vratiti u Umag na drugi dio priprema od 11.-15. siječnja. Odigrat ćemo i tri pripremne utakmice: 8. siječnja s Fehervarom, 13. sa slovenskom Goricom i 15. sa mađarskim Budafokijem. Dečki su se 100% pridržavali plana i programa koji su dobili za praznike, svi su došli u sjajnom stanju, nitko se nije malo 'zaboravio' tijekom blagdana.

Ambicije uvijek visoke, vremena za rad malo...

- Ma zato mi je ovih 15 dana strahovito bitno jer kad sezona krene jedva da ćemo imati vremena za trening. Samo da nas poštede ozljede i ja sam optimist. Posebno kad vidim nasmijana lica igrača. Kad mi takvi dolaze na pripreme onda znam da nastavljamo tamo gdje smo stali prije Nove godine: puni elana i volje da budemo još bolji nego što smo bili - rekao je Rožman.

Rijeka i Lokomotiva susrele se u 29. kolu 1. HNL

Kapetan Franko je poveo suigrače u pripreme s kojih svakog trenutka može otići bar na dan-dva jer Andrijaševići očekuju prinovu.

- Da, sitno brojimo, zapravo je danas 'nulti' dan - smije se Franko.

- Tu smo svi, spremni dati sve od sebe da odemo do kraja u Kupu, a u prvenstvu skupljamo što više bodova pa ćemo vidjeti što će to značiti. Čeka nas jako puno utakmica u malo vremena, zato su ove pripreme ključne. Idemo raditi! - rekao je Andrijašević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener