Obavijesti

Sport

Komentari 1

Franko-Murić-Menalo... Rijeka hvata zalet za derbi s Dinamom

Franko-Murić-Menalo... Rijeka hvata zalet za derbi s Dinamom

Povratak kapetana i Rožmanovih 3-4-2-1 ovaj su put bili pobjednička kombinacija za Bijele koji se pobjeđujući pripremaju za utorak i nastavak sezone gostovanjem kod Dinama u Maksimiru

VIDEO

Nakon 0-1 poraza od mađarskog MOL Fehervara (bivšeg Videotona kojeg po 'zlu' posebno pamte stariji navijači sarajevskog Željezničara jer im je 1985. slomio srca izbacivši ih u polufinalu Kupa Uefa), Rijeka je na pripremama u Umagu u drugoj zimskoj pripremnoj utakmici s uvjerljivih 3-0 pobijedila ND Goricu, posljednjeplasiranu momčad slovenske Prve lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Rijeka slavi u Europi

Pokretanje videa...

Riječko slavlje nakon Alkmaara 01:28

Trener Simon Rožman nije mogao računati na ozlijeđene Velkovskog, Nwolokora i Ristovskog, a u sastav se (nakon proslave rođenja trećeg djeteta) vratio kapetan Franko Andrijašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slovencima pod vodstvom Aleksandra Jovića Rožman je suprotstavio sada već klasičnih riječkih 3-4-2-1 u kojem je Franko igrao u središtu napada (malo 'odmorio' Kulenovića), a Murić (desno) i Menalo (lijevo) ordinirali kao 'krila'.

Kod gostiju je u vezi igrao nekadašnji Rijekin veznjak Goran Cvijanović, a nije bilo još jednog bivšeg Bijelog, napadača Matica Črnica koji je prije dva dana potpisao za Goricu.

Rožman: Čeka nas ritam kao da smo Bayern, bilo bi sjajno ići na sva tri trofeja u finišu sezone
Rožman: Čeka nas ritam kao da smo Bayern, bilo bi sjajno ići na sva tri trofeja u finišu sezone

Rijeka u prvom poluvremenu nije bila impresivna, ali je igrala dobro te za razliku od utakmice s Fehervarom ovaj put zabila iz jedne prigode, a i dobila zasluženi penal pa se golovima Menala i Franka na odmor otišli s 2-0.

U nastavku se igra očekivano razvodnila uslijed brojnih promjena u oba sastava, a konačnih 3-0 postavio je Murić, iz drugog penala za Rijeku. Gorica je od 51. minute igrala s igračem manje nakon isključenja Tinea Kavčiča. Snimku utakmice pogledajte na klupskom YouTube kanalu.

Bijeli će u petak u Umagu odigrati treću i posljednju utakmicu ovih neuobičajeno kratkih zimskih priprema. Protivnik će im biti mađarski Budafoki, a već sljedećeg utorka: nastavak sezone! I to na najtežoj mogućoj lokaciji, u Maksimiru kod šampiona Dinama.

Odlični riječki prijelazni rok i nezasluženi poraz u Umagu
Odlični riječki prijelazni rok i nezasluženi poraz u Umagu

Kad smo kod Dinama... I dalje traju pregovori na relaciji Kvarner-metropola o prelasku Štefulja u Dinamo za 1.5 milijun eura i dva-tri igrača. Karačić je odbio prelazak u Rijeku kojoj na pamet ne pada probijati svoje financijske okvire kad su plaće igrača u pitanju.

Na istom tragu je i Đurasek pa se sada 'Bijeli' i 'Plavi' pokušavaju usuglasiti oko toga tko bi umjesto te dvojice (a uz sjajnog ljevonog juniora Jurišića) eventualno ovog ljeta mogao put Rujevice. Kandidati su Ćuže i Đira, ali... Priča koje je izgledala zaključenom sada je, zbog Karačićeve i Đurasekove odluke, opet pod (jako) velikim upitnikom.

Rijeka-Gorica 3-0

Umag - Tereni Stella Maris.  Sudac: Mateo Čalić (Marčana). Strijelci: 1-0 Menalo (22'), 2-0 Andrijašević (45' - 11m), 3-0 Murić (58' - 11m). Crveni karton: Kavčič (51').

Rijeka (3-4-3): Nevistić - Capan, Galović, Smolčić - Tomečak, Čerin, Lončar, Štefulj - Murić, Andrijašević, Menalo (od 60': Lepinjica, Galešić, Liber, Pavičić, Yateke, Travaglia, Arsenić, Escoval, Kulenović).

ND Gorica (4-2-3-1): Likar, Colley, Kavčić, Jermol, Hodžić, Cvijanović, Zroum, Mevlja, Baruca, Begič, Ilić (od 46′: Marjanović, Grudina, Velikonja, Širok, Kačinari, Žejen, Kavčič, Marinić, Paljk, Nkama, Gurčinoski).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener