Obavijesti

Sport

Komentari 2

Odlični riječki prijelazni rok i nezasluženi poraz u Umagu

Odlični riječki prijelazni rok i nezasluženi poraz u Umagu
5

Rijeka je u prvom poluvremenu (najjači sastav, samo bez Franka) protiv mađarskog Fehervara trebala voditi najmanje 2-0, ali je na kraju u prvoj zimskoj pripremnoj utakmici u Umagu izgubila 0-1

VIDEO

Prva zimska priprema utakmica, dva različita poluvremena i nakon 90 minuta: Rijeka - MOL Fehervar 0-1. Igralo se u Umagu, jedini gol zabio je Nigerijac Funsho Bambgboye u 65'.

Pripremni sraz 'Bijelih' i drugoplasirane momčadi mađarskog prvenstva bio je žestok, na trenutke i preko mjere, išlo se kao da se igra za trofej, a ne za hvatanje forme. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rožman na prvi dan zimskih priprema

Pokretanje videa...

Simon Rožman o pripremama 00:42

Sudački previd Rijeci je oteo jedan penal i jedan crveni Mađarima u prvom poluvremenu kojeg je Rijeka trebala završiti s 2-3 razlike u svoju korist, ali nepreciznost, naglašeno 'kvrgavi' travnjak i jaka bura napravili su svoje.

Fehervar je u prvih 45 minuta doslovno jedva prelazio centar, a i kad bi to uspio bio je posve bezopasan i Riječani su vrlo brzo vraćali posjed u svoje noge.

Rijeka: Hrvatski Telekom Prva liga, 09. kolo, HNK Rijeka - NK Slaven Belupo

Kad je u nastavku počela parada zamjena igra je, razumljivo, postala neusporedivo rastrganija, a mađarske su pričuve iskoristile tu jednu šansu. Rezultat je otišao na ruku Martonu Gaboru, ali igrom udarnog sastava sigurno je daleko zadovoljniji Simon Rožman.

Rijeka je igrala bez kapetana Franka Andrijaševića koji je dobio par slobodnih dan jer je njegova supruga Marina rodila sina Gabriela (treće dijete Andrijaševićevih) te bez ozlijeđenog Ristovskog.

Rijeka - Fehervar 0-1

Umag. Tereni Stella Maris. Strijelac: 0-1 Bamgboye (65')

RIJEKA (3-4-3): Nevistić - Capan, Galović, Arsenić - Tomečak, Čerin, Lončar, Štefulj - Murić, Kulenović, Menalo (od 46′: Nwolokor, Braut, Escoval, Galešić, Smolčić, Travaglia, Lepinjica, Pavičić, Liber, Yateke, Frigan).

MOL FEHERVAR (4-1-4-1): Rockov - Fiola, Tamas, Musliu, Zeke - Alef - Dardai, Houri, Pinto, Geresi - Zivzivadze (još su igrali D.Kovacs, Bendeguz, Rus, Sztopira, Hangya, Nikolov, Nyari, I.Kovacs, Halmai, Petrjak, Funsho, Nikolić i Szabo).

Fehervar je inače drugi u Mađarskom prvenstvu, devet bodova iza Ferencvarosa i ispali su u play-offu kvalifikacija za EL od belgijskog Standarda. Tu je momčad Rijeka po svemu nadigrala dok su na travnjaku bile udarne postave (snimku utakmice možete pogledati na klupskom YouTube kanalu na kojem je išao i prijenos uživo).

Rijeka i Varaždin susreli se u 8. kolu Prve HNL

- Prvim poluvremenom sam zadovoljan, bilo je puno dobrih stvari. Naravno, realizacija očigledno nije bila na razini, ali s obzirom na opterećenje u pripremama tijekom tjedna, to nije neočekivano. Igrače za rad i trud zaslužuje pohvale. Energija i atmosfera su onakve kakve trebaju biti, idemo pravim putem - rekao je Rožman nakon susreta s Fehervarom.

Poslije utakmice Bijeli su otišli na dva dana odmora u Rijeku, a u ponedjeljak se vraćaju u Umag u kojem će odigrati još dvije pripremne utakmice, sa slovenskom Goricom i mađarskim Budafokijem.

Što se zbiva na 'mercatu'?

Što se prijelaznog roka tiče: Tibor Halilović u Heerenveenu 'odrađuje' samoizolaciju prije potpisa ugovora s Nizozemcima (Rijeka će zaraditi cca. 1.5 milijun eura), sa Rujevice je nakon šest mjeseci posudbe iz Monze već otišao Talijan Armando Anastasio, a istekom sezone otići će i reprezentativni lijevi bočni Daniel Štefulj (21).

Bijeli će u tom transferu također zaraditi oko 1.5 milijun eura i - dvojicu igrača. Iz Dinama u Rijeku prelaze veznjak Neven Đurasek (22) čija se nogometna vrijednost trenutačno procjenjuje na 600-700 tisuća eura i iznimno nadareni lijevi bočni, Roko Jurišić (19).

Đurasek će modri dres zamijeniti bijelim kada Zagrepčani odrade zimske pripreme u Rovinju, a Štefulj će u Dinamo prijeći tek nakon što ovu sezonu do kraja odigra za Rijeku.

Koliko se zaradilo?

Rijeka nije prisiljena dalje prodavati, tu privilegiju priuštila si je zaradom u EL (4.5 milijuna eura), ljetnim prodajama Čolaka (PAOK, 3 milijuna) i Pandura (Verona, 1 milijun) te zimskim transferima Halilovića (Heerenveen, 1.5 milijun) i Raspopovića (Astra, 200 tisuća).

Što, naravno, ne znači da novih izlaznih transfera neće biti jer Bijeli su u Europi itekako skrenuli pažnju na sebe! Prije svih fantastični golman Ivan Nevistić (22) i sjajni veznjak Stjepan Lončar (24). Klubovi zainteresirani za Nevistića (najzanimljiviji su oni iz La Lige) barataju sa iznosima koji se vrte oko 3 milijuna, a za Lončara cca. 2.5 milijuna eura.

Varaždin: NK Varaždin protiv NK Osijeka u 35. kolu Prve HNL

Zimski 'mercato' traje do 15. veljače i do tada se svašta može dogoditi uključujući i zaradu od još otprilike 5 milijuna eura te, shodno tome, nove ulazne transfere. Naravno, za znatno manji novac jer HNL je razvojna liga u kojoj se ne prodaje zbog ljubavi prema lovi nego da bi se moglo živjeti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener