To je to što me zanima!

French trener Medveščaka: U premijernoj sezoni 'uzeo' AHL

U prvoj sezoni mladi Mark French (42) u AHL-u je odmah osvojio Calder Cup! To je najbolji debi nekog glavnog trenera u 75 godina dugoj povijesti te zahtjevne lige
Vidi originalni članak

Mark French (42) novi je trener Medveščaka za KHL! 

Hokej je igrao na fakultetu, a nakon diplome je počeo graditi trenersku karijeru koja sada već traje 17 godina. U sezoni 2009/10. sjeo je na klupu Hershey Bearsa, koji se natječu u AHL-u i filijala su NHL kluba Washington Capitalsa. U toj, prvoj sezoni odmah je osvojio Calder Cup sa 60 pobjeda u 80 utakmica što niti jednom treneru prije Frencha nije uspjelo! To je najbolji debi nekog glavnog trenera u 75 godina dugoj povijesti AHL-a.

- Mark je trener kojeg sam pratio posljednje dvije godine i nadali smo se da će doći trenutak kada će odlučiti nastaviti karijeru u Europi kako bismo ga mogli angažirati. Prakticira moderni hokej, uz disciplinu i poštovanje prema svojim igračima i klubu. Uvjeren sam da je upravo Mark trener kakvog Medveščak treba u svojoj premijernoj sezoni u KHL-u - rekao je direktor hokejskih operacija i savjetnik predsjednika kluba Marko Antonio Belinić.


Idi na 24sata

Komentari 21

  • tiki-tiki 03.06.2013.

    i vratite zanoškog!

  • hercegovac1_1 03.06.2013.

    Sta se god objavi pljujete po mamicu, ja sam hajdukovac a volio bi da i mi imamo ZM.

  • PETAR_20 03.06.2013.

    Volim ove "Talibane" koji se "prošetaju" po našim komentarima a onda dijele minusiće!! Sigurno iz zavisti jer smo jaki i korektni za razliku od "njih"!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare