To je to što me zanima!

Čudo u Adelbodenu: Filip Zubčić s 12. mjesta do novog postolja!

Pobijedio je Marco Odermatt pred Norvežaninom Aleksanderom Aamodtom Kildeom i Hrvatom, koji je napredovao za čak devet mjesta
Vidi originalni članak

Četvrti put u četiri ovosezonske veleslalomske utrke Filip Zubčić završio je među četiri najbolja u Svjetskom kupu, drugi put dohvatio je postolje! I to nakon nevjerojatnog raspleta u Adelbodenu, u kojem je nakon prve vožnje bio tek na 12. mjestu.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić kod Šebalja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zubo je bio četvrti u Val d'Isereu, drugi i četvrti u Alta Badiji, a sad i treći u Adelbodenu. "Jedva", promrljao je nakon što je ušao u cilj 12 stotinki u zelenom u drugoj vožnji, a onda se zadržao na fotelji za vodećeg sve do nastupa posljednje trojice.

Fenomenalno je utrku odradio domaći predstavnik Marco Odermatt, prvog pratitelja Stefana Brennsteinera u prvoj vožnji ostavio je iza sebe sekundu i četiri stotinke, a Zubčić je zaostajao 1,55. Odermatt je obranio prvo mjesto na kraju, a drugi je završio Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde (+1,26). Filip je bio 1,77 sekundi iza Švicarca.

Gust snijeg i magla na gornjem dijelu staze malo su pokvarile doživljaj u kultnom švicarskom mjestu, a zbog slabih vremenskih uvjeta start je bio malo spušten. To je, čini se, pomoglo Filipu. Nema sreće što je Odermatt i dalje u savršenoj formi, četiri pobjede u četiri utrke, dok je Zubčić drugi sa 160 bodova zaostatka. U ukupnom poretku Hrvat je četvrti s 258 bodova, Odermatt vodeći s čak 736.

U nedjelju se u Adelbodenu vozi slalom od 10.30 i 13.30, a prijenos je na HTV-u 2 i Eurosportu.

Sva vremena možete provjeriti OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 32

  • MatijaKezele 06.01.2024.

    Šteta što više nema Marcela... To bi bila borba za globus s odermatom... Bravo fičo

  • kajzanavek 06.01.2024.

    Bravo majstore. Fala kaj si nam uljepšal dan. No dobro, nekima je muka al ko ih ... e.

  • JATIMIVIONI 06.01.2024.

    Bravo Filipe. Nego ekipa ajmo mi malo o vijestima koje se nikada nisu desile a bitnije su za nas. Napali Filipinku. Svi clanci razlicite zamucene slike, nidje se ne moze komentirati. Nekaj tu ne drzi vodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare