To je to što me zanima!

'Galacticosi' opravdali ime, s četiri 'komada' ispratili Racing

Real Madrid je pobjedom nad Racingom u 24. kolu Primere stigao do drugog najboljeg rezultata u povijesti kluba, sa čak 61 bodom na tablici, 13 ispred Barce
Vidi originalni članak

Nogometaši Real Madrida povećali su, barem na dan, prednost na 13 bodova ispred Barcelone u utrci za naslov prvaka u španjolskoj Primeri. Madrižani su na Santiago Bernabeu slavili protiv Racing Santandera s 4-0 u sklopu 24. prvenstvenog kola.

Igrači trenera Josea Mourinha sve su riješili do poluvremena kada su imali rezultatsku (2-0) ali i brojčanu prednost (igrača više).

Poveo je Real nakon svega šest minuta igre pogotkom Cristiana Ronalda. Bio mu je to 28. pogodak ove sezone u Primeri. Ključan trenutak utakmice ipak se dogodio u 39. kada je zbog drugog žutog kartona, u svega 13 minuta, igru morao napustiti Domingo Cisma iz gostujućeg sastava. Pet minuta kasnije Real je već imao 2-0 nakon što je Karim Benzema iskoristio asistenciju Xabija Alonsa.

Mreže su u nastavku mirovale sve do 73. minute kada je Argentinac Angel Di Maria zabio svoj prvi pogodak ove godine u svom također prvom nastupu. Naime, Argentinac je zbog ozljede propustio sve utakmice Reala u 2012. godini.

Točku na i stavio je svojim drugim pogotkom Benzema u pretposljednjoj minuti utakmice.

Real sada ima 61 bod na prvenstvenoj ljestvici što mu je ujedno i drugi najbolji rezultat u klupskoj povijesti nakon sezone 1960/1961 kada su imali 62.

Recimo da su se pred kraj utakmice, izgleda lakše, ozlijedila dva igrača Reala - Cristiano Ronaldo i Angel di Maria. U nedjelju će valjda biti izvjesnije o kakvim je ozljedama riječ.

U ranije odigranoj utakmici Getafe i Espanyol odigrali su bez pobjednika 1-1.

Primera, 24. kolo:

Real Madrid - Racing Santander 4-0 (C. Ronaldo 6, Benzema 45, 89, Di Maria 73)

Getafe - Espanyol 1-1 (Miku 70-11m / Vazquez 66)

Idi na 24sata

Komentari 149

  • Renato7 19.02.2012.

    TO je to,mirno gazimo ka naslovu REAL <3

  • bia bia 19.02.2012.

    Navijač sam Barce, volin Hajduka, ne volim Dinamo, poštujem Real!!!! Uglavnom za dobar rezultat u natjecateljskoj godini trebaju se poklopit mnoge stvari, neke od njih su forma ključnih igrača, ozljede igrača koje uvelike diktiraju i formu kako igrača tako i momčadi... glad za uspjehom itd. Barca ove godine jednostavno kaska po meni jer za dobar rezultat nije imala ni sreće. Xavi, Iniesta, Villa, Puyol dio sezone, pa Pedro malo ozljeđen malo igra itd. za nešto više smatram da treba kontinuitet, ove godine Real ima sve, formu igrača, ključni igrači nisu ozljeđeni na duže periode itd. Zato svaka čast Realu, poklopilo im se sve i imaju se pravo radovat, ali sve se mijenja pa tako i forma... treba vidit kakvi će bit u ključnim trenucima sezone a to je kad se bude igralo za trofej u ligi prvaka... zato sretno svima jer to su sve velike momčadi i nijanse čine razlike... ove godine real ima istaknutije pojedince i zato pobjeđuje

  • Dominic Toretto 19.02.2012.

    HALA MADRID!

Komentiraj...
Vidi sve komentare