To je to što me zanima!

Gattuso: Rijeka mi budi tužne uspomene, a oni i danas imaju jednu opasnu, ratničku momčad

Cijeli svijet čeka Maradonin oporavak, a mi u Napulju ga čekamo u zagrljaj, čovjeka koji je u našem gradu stvarao povijest, riječi su kojima je Gennaro Gattuso počeo svoju press-konferenciju u Rijeci
Vidi originalni članak

Povratak koji budi nevesele uspomene... Gennaro Gattuso već je gostovao na Rujevici, u prosincu 2017., također u skupini Europske lige. Rijeku je tada vodio Matjaž Kek, igrali su Gavranović, Puljić, Vešović, Elez... Iz te je generacije ostao samo Pavičić koji sutra neće igrati zbog ozljede.

Gattuso je s Milanom na Rujevici 2017. izgubio 0-2, ali svoju priču o sutrašnjem dvoboju Rijeka vs Napoli nije počeo prisjećanjem na poraz od Rijeke nego drugom, Napolitancima sada najvažnijom temom.

POGLEDAJTE VIDEO: Rožman je obožavao Gattusa-igrača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Cijeli svijet čeka Maradonin oporavak, a mi u Napulju ga čekamo u zagrljaj, čovjeka koji je u našem gradu stvarao povijest. Svi koji vole nogomet žele mu sretan 60. rođendan i puno zdravlja, da što prije ozdravi. Forza Diego - rekao je nekad igrač velikog Milana, a danas trener moćnog Napolija koji... nikako da uhvati kontinuitet.

- Ni ja još ne znam koji je pravi Napoli, onaj koji pobjeđuje u gostima ili koji gubi kod kuće. Ono što znam je da uvijek pokušavamo igrati svoj, napadački nogomet pa ćemo to sigurno probati napraviti i sutra.

Onda se kratko sjetio Rijeke:

- Bio sam tu prije tri godine. Bio i izgubio. Ovo je sada jedna drukčija momčad koja iza sebe neće imati fenomenalnu podršku publike, ali koja se sjajno brani, jako je borbena i neće nam dati puno prostora.

DUPLO SKUPLJI OD 'VATRENIH' Rožman bez Franka: Gattuso je bio jedan od najdražih igrača

Jedinom talijanskom novinaru koji je došao izvještavati s Kvarnera lansirao je korekciju vezano uz komentar domaćeg poraza od AZ Alkmaara:

- Mi smo protiv AZ-a izgubili, a imali sedam 100%-nih šansi. Ja sam zadovoljan nogometom koji igramo i to je najvažnije, igrati svoju igru i biti bolji iz utakmice u utakmicu. Sustav? Možda promijenim 4-2-3-1 u 4-3-3, još nisam odlučio.

Opet nije izveo momčad na travnjak Rujevice.

- To što nismo trenirali nema veze s korona virusom. Nikad ne treniramo na gostujućem terenu, to je moj običaj. Isto sam napravio prije tri godine, sjećate se. Jednostavno volim pripremati utakmice u našem trening-kampu.

Sam je prošetao terenom.

- Nemam lijepa sjećanja na Rijeku. Sjećam se fantastične atmosfere, a isto sam vidio i gledajući snimku utakmice Rijeka-Real Sociedad. Moramo poštovati Rijeku. Iznenađenja su uvijek moguća, posebno sada u ovim specifičnim okolnostima u kojima živimo od početka pandemije.

Sastav?

- Insigne neće početi. Dva tjedna je bio out. Možda dobije mali dio utakmice. Svi su tu osim Osimhena koji je dobio dva žuta sa Sociedadom - rekao je Gattuso.

'Korona me baš umorila'

Makedonski veznjak Eljif Elmas (21) govorio je na poprilično tečnom hrvatskom. Nedavno se vratio u momčad nakon oporavka od korona virusa.

- Spreman sam 100%. Prošli su tjedni oporavka. Trener odlučuje. Korona je neugodna. Umorila me i nije bilo ugodno, ali sad sam OK.

Elmas je dobar s Rijekinim mladim, ali na žalost ozlijeđenim napadačem Milanom Ristovskim:

- Čuo sam se s Ristovskim, ali nije mi rekao ništa posebno. Ja i sam dovoljno poznajem hrvatski nogomet. Čeka nas težak posao, toga smo svi svjesni. Žao mi je što Milan neće igrati i što neće biti navijača, a mi na umu imamo samo pobjedu - rekao je Gattusov Makedonac.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ZG U SRCU 04.11.2020.

    Gattuso,aj ne kaki... Ovakvu Rijeku morate dobit sa juniorima...

  • crowal 04.11.2020.

    Forza Fiume

Komentiraj...
Vidi sve komentare