To je to što me zanima!

Gazzetta: Mourinho sportska ličnost godine, Blanki Top 10

Portugalski nogometni trener Real Madrida Jose Mourinho izabran je za sportsku ličnost 2010. u izboru Gazzette dello Sport. Blanka je dobila još jedno priznanje...
Vidi originalni članak

Prvi put u 33 godine koliko traje izbor prestižnog talijanskog dnevnika mjesto najbolje sportske ličnosti godine nije zauzeo sportaš nego trener, koji je milanski Inter u godini na izmaku odveo do trostruke krune (Liga prvaka, Serie A i Talijanski kup). Ta je čast pripala Joseu Mourinhu, sadašnjem treneru Real Madrida.

Gazzetta je također izabrala i deset sportaša i sportašica koji su obilježili 2010. godinu, kako u talijanskim, tako i svjetskim okvirima, a isto tako i ekipa.

Među sportašicama koje su obilježile 2010. godinu izabrana je najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić, koja je dan ranije od uglednog atletskog magazina Track and Field News proglašena najboljom atletičarkom svijeta. Blanka, koja je, podsjetimo, ove godine između ostalog obranila svjetski dvoranski naslov u Dohi i osvojila europsko zlato na otvorenom u Barceloni, našla se u društvu skijašica Lindsey Vonn i Marije Riesch, skijašice-trkačice Marit Bjørgen, biatlonke Magdalene Neuner, tenisačica Kim Clijsters i Francesce Schiavone, klizačice Yu-Na Kim, te plivačica Katrinke Hosszu i Federice Pellegrini.

U konkurenciji najboljih sportaša koji su obilježili 2010. godini svoje su mjesto osim spomenutog Josea Mourinha našli tenisači Roger Federer i Rafael Nadal, nogometaši Andres Iniesta i Xavi Hernandez, košarkaš Kobe Bryant, atletičar David Rudisha, vozač Formule 1 Sebastian Vettel, boksač Manny Pacquiao i motociklist Jorge Lorenzo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zlatko42 01.01.2011.

    ima jedan bolji trener a zove se Ratko Rudić,ima samo jednu manu, bavi se krivim sportom...inače za mene najbolji trener svih vremena u svim sportovima.....problem je samo što neki sportovi nisu u kategoriji nogometa već su stepenicu niže....a murinjo nije loš ali je pre bahat i napuhan

Komentiraj...
Vidi sve komentare