Obavijesti

Sport

Komentari 1

Gazzetta: Mourinho sportska ličnost godine, Blanki Top 10

Gazzetta: Mourinho sportska ličnost godine, Blanki Top 10
1

Portugalski nogometni trener Real Madrida Jose Mourinho izabran je za sportsku ličnost 2010. u izboru Gazzette dello Sport. Blanka je dobila još jedno priznanje...

VIDEO

Prvi put u 33 godine koliko traje izbor prestižnog talijanskog dnevnika mjesto najbolje sportske ličnosti godine nije zauzeo sportaš nego trener, koji je milanski Inter u godini na izmaku odveo do trostruke krune (Liga prvaka, Serie A i Talijanski kup). Ta je čast pripala Joseu Mourinhu, sadašnjem treneru Real Madrida.

Gazzetta je također izabrala i deset sportaša i sportašica koji su obilježili 2010. godinu, kako u talijanskim, tako i svjetskim okvirima, a isto tako i ekipa.

Među sportašicama koje su obilježile 2010. godinu izabrana je najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić, koja je dan ranije od uglednog atletskog magazina Track and Field News proglašena najboljom atletičarkom svijeta. Blanka, koja je, podsjetimo, ove godine između ostalog obranila svjetski dvoranski naslov u Dohi i osvojila europsko zlato na otvorenom u Barceloni, našla se u društvu skijašica Lindsey Vonn i Marije Riesch, skijašice-trkačice Marit Bjørgen, biatlonke Magdalene Neuner, tenisačica Kim Clijsters i Francesce Schiavone, klizačice Yu-Na Kim, te plivačica Katrinke Hosszu i Federice Pellegrini.

U konkurenciji najboljih sportaša koji su obilježili 2010. godini svoje su mjesto osim spomenutog Josea Mourinha našli tenisači Roger Federer i Rafael Nadal, nogometaši Andres Iniesta i Xavi Hernandez, košarkaš Kobe Bryant, atletičar David Rudisha, vozač Formule 1 Sebastian Vettel, boksač Manny Pacquiao i motociklist Jorge Lorenzo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.