To je to što me zanima!

Gdje možete gledati Messijev debi? Nigdje! Nitko nema prava

Postoji samo jedan način gledanja utakmica američke lige, od kojeg će i sam Leo zaraditi. Ali ta usluga nije dostupna u Hrvatskoj, kao ni u još malom broju europskih država
Vidi originalni članak

Natjecanje nije klasični Liga-kup, kao u nekim europskim državama, nego je Kup liga. Više njih, množina. Natječu se momčadi iz SAD-a, Kanade i Meksika, a počinje 21. srpnja. To bi mogao biti debi Lionela Messija za Inter iz Miamija.

Inter igra protiv meksičkog Cruz Azula i navijači očekuju da će vidjeti Messija na terenu, makar koju minutu, jer tek u subotu popodne je potpisao, u ponedjeljak je odradio predstavljanje i u utorak prvi trening.

A gdje će obožavatelji argentinskog čarobnjaka u Hrvatskoj moći gledati taj debi? Nigdje!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, ni jedna TV kuća u Hrvatskoj nema prava na američki Kup liga, kao ni na MLS. Te se utakmice gledaju preko Apple TV servisa, koji za pretplatnike košta 12,99 dolara mjesečno i 39 dolara godišnje, a tko nije pretplatnik Apple TV-a, plaća 14,99 dolara mjesečno i 49 dolara godišnje. Vlasnici sezonske propusnice za MLS u istom paketu mogu gledati sve utakmice Kupa liga.

Ali Apple TV nije dostupan u Hrvatskoj. Vrlo malo država u svijetu ima nositelja TV prava za MLS, ali u 103 države američka se profesionalna liga može gledati putem Apple TV-a. Među njima su i Austrija, Mašarska, Poljska, Portugal, Irska, Belgija, Italija, Bugarska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Češka, Švicarska, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, cijela Skandinavija, Baltik, Ukrajina... Rijetke europske države u kojima nije dostupan su Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora, Rusija...

A što više MLS proda sezonskih 'passova', to će više Messi zaraditi! Naime, američki mediji nagađaju da će Apple izravno Argentincu dati postotak, ne navode koliki, od svake prodane pretplate od njegove prve utakmice nadalje!

Pa kad smo se već dotaknuli financija, Messi je potpisao na dvije i pol godine i bit će najplaćeniji sportaš u Americi. Od 55 milijuna dolara godišnje bruto, za državni porez SAD-u ide 20,35 milijuna, a morat će izdvojiti i 1,64 milijuna dolara poreza na strane državljane te 1,29 milijuna dolara za zdravstveno osiguranje. Porez saveznoj državi Florida ne plaća, kao ni menadžersku proviziju.

Dakle, neto će dobivati 31,7 milijuna dolara godišnje.

- Uzbuđen sam uoči novog koraka u karijeri i što ćemo zajedno graditi ovaj krasan projekt u mom novom domu - rekao je Messi nakon potpisa.

Prema Forbesovoj listi prošlosezonskih ugovora, Stephen Curry zaradio je od plaća (bez dodatnih prihoda) 48,4 dolara bruto, Russel Westbrook 47,1 milijun, LeBron James 44,5 milijuna, Kevin Durant 44,1 milijun..., igrači američkog nogometa Rossell Wilson 72 milijuna dolara, Kyler Murray 67 milijuna, Patrick Mahomes 39,3 milijuna...

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Antonio Hercegovac 18.07.2023.

    Obožavao sam Messija i njegove nastupe u Barceloni,divio mu se doslovno.Ali zadnjih godina otkako je napustio Barcelonu i sa ovim zadnjim SP mi se zgadio.Da je moralna osoba nebi napustio Barcelonu nikad,zaradio je milijarde u životu a on zeli jos.Ipak bi se trebao sjetiti odakle je došao i da ga je Barcelona stvorila iako je bio predviđen za velike stvari.kao igrač 10 kao osoba 0

  • ignor 18.07.2023.

    Da ne guglam, gdje je Mašarska? Pitam za frenda :D

  • Murterskomore 18.07.2023.

    Pa imaš IPTVi problem riješen

Komentiraj...
Vidi sve komentare