To je to što me zanima!

Genijalna Ema rastura u šahu, pohvalio ju je i Gari Kasparov

Uz titulu najbolje kadetkinje, postala je i prvakinja zemlje u ubrzanom šahu, a na svom prvom seniorskom turniru, na Valpovačkim danima šaha, nagrađena je „Čarobnim prstenom“
Vidi originalni članak

Ema Bevanda, naša najnadarenija mlada šahistica koja će za nekoliko dana napuniti 14 godina, uvrštena je u kategoriju Nacionalnih majstora šaha, što je gotovo nezapamćeno u Hrvatskoj za djevojčicu njezine dobi!

To je još jedna u nizu potvrda da je pred njom velika šahovska budućnost, a to je potvrdila i peterostrukom titulom kadetske prvakinje Hrvatske, od čega je čak četiri puta uzastopno. Za ulazak u laskavo društvo Nacionalnih majstora šaha najviše joj je bodova donijela prošla godina koja je bila izuzetno uspješna.

Uz titulu najbolje kadetkinje, postala je i prvakinja zemlje u ubrzanom šahu, a na svom prvom seniorskom turniru, na Valpovačkim danima šaha, nagrađena je „Čarobnim prstenom“ koji se dodjeljuje pobjednici turnira. Rezultat je tim veći jer je iza sebe ostavila i renomirana imena domaćeg šaha, poput seniorske reprezentativke i najbolje juniorke u državi.

U posljednjim danima prošle godine na klupskom kadetskom prvenstvu održanom u Bjelovaru, „povukla“ je svoje kolegice iz Šahovskog kluba „Picok“ Đurđevac do druge uzastopne titule. Nevjerojatnu Emu pohvalio je i jedan od najboljih šahista svih vremena, legendarni velemajstor Gari Kasparov.

Prvi veći izazov pred Emom je prvenstvo države, a potom ju očekuje i najvažniji test u dosadašnjoj karijeri, nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Indiji

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Josip Joe Milovich 08.03.2019.

    Zapamćeno je. Ja sam sa 13 godina dobio mušku titulu Majstorskog kanditadata, što je po ELO ekvivalent ženskoj majstorskoj tituli. Međutim to je lako, taj dio ide na talent, poslije toga za daljnji napredak treba doslovno čitav život podrediti šahu što meni nije bilo na kraju pameti, tako da sam gurao još par godina dok nisam osjetio da počinjem zaostajati sa svojim rekreativnim pristupom šahu prema drugima koji su štrebali otvaranja i konačnice napamet sa trenerima nauštrb društvenog života. Tako da sam sa 20 godina odlučio prestati sa igranjem rađe nego da upadnem u prosječnost. E da, blitz šah ne znači apsolutno ništa, to se svodi na jeftine fore i zamkice i nema tu pravog proračuna i kombinatorike.

  • Den1 08.03.2019.

    Bravo Ema! sretno na svjetskom

  • Dalibor0704 08.03.2019.

    Bravo djevojko, sredi ih sve i pokupi prvenstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare