To je to što me zanima!

George Weah krenuo u borbu: Želi biti predsjednik Liberije

Proslavljeni afrički nogometaš nakon karijere posvetio se politici. Prvi put kandidirao se za predsjedničke izbore 2005., a sada ponovno kreće u kampanju te planira Liberiju izvući iz siromaštva...
Vidi originalni članak

Najbolji igrač svijeta 1995. godine George Weah u glavnom gradu Liberije Monroviji lansirao je svoju predsjedničku kampanju. Weah koji je tijekom svoje karijere nastupao za Chelsea, Manchester City, PSG i Milan nakon što je prestao igrati nogomet posvetio se karijeri u politici. Liberija je jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta, a Weah koji vrši funkciju senatora ima veće apetite i pokušat će postati predsjednik. Na press konferenciji povodom starta kampanje Weah je izjavio:

- Skupili smo se ovdje kako bi osigurali budućnost ovoj zemlji i njenim ljudima. Zadnjih 10 godina stvari su krenule nizbrdo i puno ljudi živi u teškom siromaštvu bez vode i struje. I ja sam kao većina vas osjetio što to znači biti siromašan, ponekad nisam imao ni dovoljno hrane - završio je možda i najpoznatiji afrički nogometaš svih vremena.

Weah svoju kampanju temelji na liberalnim načelima, a cilj mu je povećati nacionalni budžet, smanjiti dug i raditi na vjerskoj toleranciji. Predsjednički izbori održat će se 2017. godine, a protukandidat će mu biti prva afrička predsjednica i dobitnica Nobelove nagrade Ellen Johnson Sirleaf.

George Weah nije jedini sportaš koji je nakon karijere ušao u politiku, pa su tako u redovima Hrvatskog sabora sjedili Franjo Arapović, Perica Bukić i Mirko Filipović. Svijetu je poznat i slučaj Hakana Sukura koji je nakon političke karijere pobjegao u SAD zbog straha od turskog predsjednika Erdogana. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • hosovac_1_1 29.04.2016.

    kaj ti to treba..imaš novac uživaj pomaži djeci u nigeriji,izgradi bolnicu ili što...stavljaš glavu u torbu

  • montex 29.04.2016.

    bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare