To je to što me zanima!

Neočekivani heroji srušili Heat, Denver na korak do naslova!

Nikola Jokić ozlijedio je gležanj u prvoj četvrtini, ali pobjedu Nuggetsa izvukli su Aaron Gordon (27 koševa) i Bruce Brown (21 koš). Denver ima priliku osvojiti NBA titulu prvaka već iduću utakmicu u utorak
Vidi originalni članak

Denver Nuggetsi pobijedili su Miami Heat  108-95 u četvrtoj utakmici NBA finala i tako došli na korak do prvog naslova prvaka u povijesti. Nuggetsi imaju podići Larry O'Brien trofej za prvaka pred domaćom publikom u noći s ponedjeljka na utorak (2.30 sati).

Nikola Jokić (28) i Jamal Murray odigrali su partiju za pamćenje u trećoj utakmici. Postali su prvi suigrači s triple-doubleom na istoj utakmici u finalu, ali u četvrtoj utakmici glavnu su ulogu odigrali Aaron Gordon i Bruce Brown. 

Njih su dvojica imali najbolje utakmice u karijerama. Gordon je zabio 27 koševa (šut 11 od 15), a Brown 21 koš (šut 8 od 11). Jokić je ozlijedio gležanj u prvoj četvrtini i odigrao je najlošije u ovoj seriji s 23 koša, 12 skokova i četiri asistencije. Murraya nije išao šut (5 od 17), ali je uz 15 koševa imao i 12 asistencija.

Prva četvrtina

Prije utakmice ponovno smo uživali u spektaklu u organizaciji Miami Heata. Vatromet, plesne točke, brojne zvijezde (uključujući i nogometaša Paula Pogbu) i adrenalin na vrhuncu. Sve je to bio prikladan uvod u ono što je slijedilo. Miami 'pleše na ledu', Denver s pobjedom u četvrtoj utakmici može dobiti prvu 'meč loptu' za osvajanje titule prvaka.

A počeli su gladni pobjede. Nakon uvodnog koša Adebaya, Nuggetsi su imali seriju od 7-0. Ipak, u prvoj četvrtini najviše su se istaknule obrane. Tako je bio 41 koš u prvoj dionici, a Heat je na kratki predah otišao s vodstvom od 21-20 nakon trice Butlera s istekom sirene.

Drugo poluvrijeme

Denver je preuzeo kontrolu u drugoj četvrtini. Nije dominirao ni Jokić ni Murray, već Aaron Gordon, koji je zabio čak 15 koševa u i od toga prvih osam koševa Nuggetsa u četvrtini. Nuggetsi su imali priliku za dvoznamenkastu prednost, ali Adebayo i Lowry su mini-serijom 'zakrpali ranu' Heata i smanjili na četiri koša zaostatka.

JURE PREMA TITULI Ako je Jokić Batman u Denveru, onda je Jamal Murray Robin! On je ključan za uspjeh Nuggetsa

Nakon sjajne igre u trećoj utakmici doigravanja, Murray nije imao prvo poluvrijeme za pamćenje u četvrtoj utakmici. Zabio je samo šest koševa u poluvremenu uz šut 2 od 6, a ništa bolji za Denver nije bio ni Michael Porter Jr. (šut 2 od 7). Jokić je poluvrijeme završio sa 16 koševa, pet skokova i dvije asistencije.

Za Miami je bio najbolji Butler s 14 koševa, ali istaknuo se i Adebayo s 12 koševa i dobrom obranom na Jokiću.

NAJVIŠI TINEJDŽER Guinnessov rekorder na turniru u Šibeniku: Kanadski tinejdžer viši je od najvišeg NBA igrača!

Vrijedi istaknuti da je Jokić ozlijedio gležanj u prvoj četvrtini. Kratko je otišao do svlačionice kako bi dobio pomoć, a na poluvremenu se moglo vidjeti kako zagrijava nogu za nastavak utakmice.

Drugo poluvrijeme

Denver nije dozvolio Miamiju nastavak dobre forme iz kraja druge četvrtine. Murray, Porter Jr. i Jokić predvodili su seriju od 19-9, a dojam za Heat ublažio je tek Kevin Love s osam vezanih koševa. Heat se 'vratio u igru' sredinom zadnje četvrtine kada je Butler smanjio na 89-83. 

BIO U HRVATSKOJ Osvajač NBA lige gledao slavlje Zadra nad Splitom s Rudežom

Ipak, Gordon je imao večer života, kao i Bruce Brown. Obojica su postavila rekord karijere u doigravanju (Gordon 27 koševa, Brown 21 koš) i time odveli Denver prema trećoj pobjedi u finalu. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Zvecko_1 10.06.2023.

    Srbija ima najboljeg kosarkasa planete, najboljeg tenisera planete i odbojkasicu👌

  • Mr. Pickles 10.06.2023.

    Komšije će imati slatke muke- da li je Novica ili Nikica sportista godine 😌

  • 10.06.2023.

    Jebala vas opet regija!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare