To je to što me zanima!

Murić, Abass & Lepinjica, Rijeka bez osmorice pobijedila Bravo

Bez Vučkića, Pavičića, Libera, Krešića, Obregona, Smolčića i Tomečaka 'bijeli' su došli do prve pobjede zimskih priprema. Prvo ime utakmice bio je Murić s golom, asistencijom i pred-asistencijom
Vidi originalni članak

Rijeka je od ponedjeljka na pripremama u Umagu - desetkovana virozama, ali zacrtani program pripremnih utakmica se, naravno, ispunjava pa makar sa sedam-osam izostanaka.

Prošle srijede dogodio se 2-3 poraz od šeste momčadi slovenske Prve lige, Domžala, a danas je s 3-0 pobijeđen ljubljanski Bravo, četvrta momčad Slovenije.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

RIJEKA - BRAVO 3-0

UMAG - SC Stella Maris. Glavni sudac: Mateo Čalić (Marčana) Pomoćnici: Amel Dizdarević, Perica Nikolić

STRIJELCI: 1-0 Lepinjica (35'), 2-0 Murić (42'), 3-0 Abass (46'), *Abass (85') - promašeni penal

RIJEKA: Labrović - Čestić, Lepinjica, Galović - Braut, Selahi, Čerin, Vukčevič - Murić, Drmić, Ampem (još su igrali: Zlomislić, Merkulov, Velkovski, Simčić,Bušnja, Dujmović, Kukoč, Abass, Djibrilla). Trener: Goran Tomić.

BRAVO: Fink, Tontelj, Križan, Ramić, Španring, G.Trdin, Nsana, Kancilija, Bajde, Gradišar, Šme (još su igrali: Vodeb, Orbanić, K.Trdin, Sivonjić, Rahmanović, Kirm, Selan, Puconja). Trener: Dejan Grabić.

Rijeka je igrala bez Vučkića, Pavičića, Libera, Krešića, Obregona, Smolčića i Tomečaka. Live stream utakmice na terenu sportskog centra Stella Maris bio je emitiran i na portalu 24sata:

Goran Tomić na travnjak je poslao momčad u 3-4-2-1 formaciji isprobavajući Lepinjicu na poziciji središnjeg stopera. Slovenci su bili bolja momčad prvih 20-ak minuta, a onda je za katedru sjeo majstor 'Singapurac' Robert Murić.

35' Murićev ubačaj i slobodnjaka, glava Ivana Lepinjice i... 1-0

42' Murićev prodor zdesna pa majstorski ljevicom u suprotni kut i... 2-0

46' Murićeva sjajna duga lopta na Bušnju, prizemni ubačaj pred gol, Abass na mjestu i... 3-0

Issah Abass je u 85' izborio i promašio penal (obrana slovenskog golmana) pa je Rijeka u prve dvije utakmice promašila dva 11-erca; Bušnja protiv Domžala i Abass protiv Brava. 

Bijeli su u Umagu imali i navijačku podršku 50-ak pripadnika Armade, a za sve istinske navijače Rijeke najbolji prizor bio je na tribinama malog umaškog stadiona.

Dvije klupske legende, Srečko Juričić i Sergio Machin, zajedno prate utakmicu. Članovi one silne generacije iz '70-ih i '80-ih, imena koja će za sva vremena najzlatnijim mogućim slovima ostati ispisana u klupskim povjesnicama.

Veliki 'Biondo' i veliki Sergio. Riječani ih poštuju kao klupske spomenike, a Amerikanci bi na ovu fotografiju rekli... 'So much greatness'.

Nakon dolaska Save Čestića nema novosti o novim pojačanjima. Zasad. Klupski operativci, generalni menadžer Robert Palikuča i njegov asistent Antonini Čulina, uskoro će zaokružiti dovođenje još najmanje dva nova igrača.

Akutni riječki problem su desni bok i defenzivni dio veznog reda i navijači baš na te dvije pozicije mogu očekivati nova, mlada imena iz jakih europskih liga.

Suradnja s Hrvatskim dragovoljcem dodatno je proširena prelaskom mladog lijevog bočnog Roka Jurišića u Siget. Po svemu sudeći istim putem uskoro će krenuti i mlađani stoper Niko Galešić.

Time bi se broj igrača koji ove zime s Rujevice idu u Dragovoljac popeo na sedam imena (Stanić, M.Frigan, Bristrić, I.Smolčić, Karrica, Jurišić, Galešić).

Maksimalni broj posuđenih igrača iz jednog kluba ograničen je na šestoricu, ali kako Ivan Smolčić u Siget nije otišao na posudbu nego je potpisao ugovor s Hrvatskim dragovoljcem sve je u okviru pravila.

Sve je to i u skladu s klupskom politikom koju je Palikuča podvukao prvog dana prijelaznog roka: najmanje tri nova igrača na deficitarnim pozicijama (stoper, desni branič, zadnji vezni) i - smanjivanje igračkog kadra.

Hrvoje Smolčić uskoro će u Frankfurt na liječnički pregled uoči potpisa za Frankfurt no sve je izvjesnije kako će kapetan ostati na Rujevici do kraja ove sezone, bilo kao posuđeni igrač ili sa ugovor s Nijemcima od sljedećeg ljeta.

Ove zime na izlaznim vratima mogla bi biti i neka jaka imena: Murić, Pavičić i Velkovski. Za Murića Rijeka ima konkretnu ponudu iz Singapura.

Klub bi zaradio 2-2,5 milijuna eura, a igrač 3 milijuna za tri sezone. Ali izgleda da se Muriću )koji zasad na sva pitanja o eventualnom transferu odgovara s pristojnim 'No comment') baš i ne ide na Daleki istok premda je priča o prelasku u Dinamu više ispala daleko više medijsko nagađanje, a ne ozbiljna kombinacija.

Naravno, prijelazni rok tek će se zakuhati i nije nemoguće da Murić na kraju prihvati lukrativnu ponudu. Nakon kompliciranih dogovora i pregovora u četverokutu dva kluba, igrača i menadžera/roditelja.

Rijeka nije prisiljena prodavati ove zime, ali sigurno neće bježati od zarade, a zimska priliv od 5 ili više milijuna eura bio bi - fantastičan.

A klub ionako ozbiljno misli u nastavku sezone više šanse davati mlađim igračima (Liber, Čestić, Bušnja, Vuk...) koji bi trebali stasati uz vodstvo klasa i rutinera a la Drmić i Vučkić.

Na Rujevici je naslov želja, ali ne i imperativ. Ambicija je osvojiti kup i loviti naslov, ali temeljni riječki cilj isti je kao i svake sezone: osigurati plasman u Europu, a ako to bude uz trofej... Utoliko bolje!

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • PetrKropotkin 15.01.2022.

    Ma kakav Singapore, aj' bež'...! Rano je za mirovinu. I opet nam Vučkića predstavljaju kao "klasu i rutinera"?!

  • PetrKropotkin 15.01.2022.

    Igra se na nekoj livadi, snima se mobitelom iz podruma, nema komentatora... Dakle, jbg

  • MòlloM 15.01.2022.

    BMK iskreno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare