Obavijesti

Sport

Komentari 12

Murić, Abass & Lepinjica, Rijeka bez osmorice pobijedila Bravo

Murić, Abass & Lepinjica, Rijeka bez osmorice pobijedila Bravo
4

Bez Vučkića, Pavičića, Libera, Krešića, Obregona, Smolčića i Tomečaka 'bijeli' su došli do prve pobjede zimskih priprema. Prvo ime utakmice bio je Murić s golom, asistencijom i pred-asistencijom

VIDEO

Rijeka je od ponedjeljka na pripremama u Umagu - desetkovana virozama, ali zacrtani program pripremnih utakmica se, naravno, ispunjava pa makar sa sedam-osam izostanaka.

Prošle srijede dogodio se 2-3 poraz od šeste momčadi slovenske Prve lige, Domžala, a danas je s 3-0 pobijeđen ljubljanski Bravo, četvrta momčad Slovenije.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

RIJEKA - BRAVO 3-0

UMAG - SC Stella Maris. Glavni sudac: Mateo Čalić (Marčana) Pomoćnici: Amel Dizdarević, Perica Nikolić

STRIJELCI: 1-0 Lepinjica (35'), 2-0 Murić (42'), 3-0 Abass (46'), *Abass (85') - promašeni penal

RIJEKA: Labrović - Čestić, Lepinjica, Galović - Braut, Selahi, Čerin, Vukčevič - Murić, Drmić, Ampem (još su igrali: Zlomislić, Merkulov, Velkovski, Simčić,Bušnja, Dujmović, Kukoč, Abass, Djibrilla). Trener: Goran Tomić.

BRAVO: Fink, Tontelj, Križan, Ramić, Španring, G.Trdin, Nsana, Kancilija, Bajde, Gradišar, Šme (još su igrali: Vodeb, Orbanić, K.Trdin, Sivonjić, Rahmanović, Kirm, Selan, Puconja). Trener: Dejan Grabić.

Rijeka je igrala bez Vučkića, Pavičića, Libera, Krešića, Obregona, Smolčića i Tomečaka. Live stream utakmice na terenu sportskog centra Stella Maris bio je emitiran i na portalu 24sata:

Goran Tomić na travnjak je poslao momčad u 3-4-2-1 formaciji isprobavajući Lepinjicu na poziciji središnjeg stopera. Slovenci su bili bolja momčad prvih 20-ak minuta, a onda je za katedru sjeo majstor 'Singapurac' Robert Murić.

35' Murićev ubačaj i slobodnjaka, glava Ivana Lepinjice i... 1-0

42' Murićev prodor zdesna pa majstorski ljevicom u suprotni kut i... 2-0

46' Murićeva sjajna duga lopta na Bušnju, prizemni ubačaj pred gol, Abass na mjestu i... 3-0

Issah Abass je u 85' izborio i promašio penal (obrana slovenskog golmana) pa je Rijeka u prve dvije utakmice promašila dva 11-erca; Bušnja protiv Domžala i Abass protiv Brava. 

Bijeli su u Umagu imali i navijačku podršku 50-ak pripadnika Armade, a za sve istinske navijače Rijeke najbolji prizor bio je na tribinama malog umaškog stadiona.

Dvije klupske legende, Srečko Juričić i Sergio Machin, zajedno prate utakmicu. Članovi one silne generacije iz '70-ih i '80-ih, imena koja će za sva vremena najzlatnijim mogućim slovima ostati ispisana u klupskim povjesnicama.

Veliki 'Biondo' i veliki Sergio. Riječani ih poštuju kao klupske spomenike, a Amerikanci bi na ovu fotografiju rekli... 'So much greatness'.

Nakon dolaska Save Čestića nema novosti o novim pojačanjima. Zasad. Klupski operativci, generalni menadžer Robert Palikuča i njegov asistent Antonini Čulina, uskoro će zaokružiti dovođenje još najmanje dva nova igrača.

Akutni riječki problem su desni bok i defenzivni dio veznog reda i navijači baš na te dvije pozicije mogu očekivati nova, mlada imena iz jakih europskih liga.

Suradnja s Hrvatskim dragovoljcem dodatno je proširena prelaskom mladog lijevog bočnog Roka Jurišića u Siget. Po svemu sudeći istim putem uskoro će krenuti i mlađani stoper Niko Galešić.

Time bi se broj igrača koji ove zime s Rujevice idu u Dragovoljac popeo na sedam imena (Stanić, M.Frigan, Bristrić, I.Smolčić, Karrica, Jurišić, Galešić).

Maksimalni broj posuđenih igrača iz jednog kluba ograničen je na šestoricu, ali kako Ivan Smolčić u Siget nije otišao na posudbu nego je potpisao ugovor s Hrvatskim dragovoljcem sve je u okviru pravila.

Sve je to i u skladu s klupskom politikom koju je Palikuča podvukao prvog dana prijelaznog roka: najmanje tri nova igrača na deficitarnim pozicijama (stoper, desni branič, zadnji vezni) i - smanjivanje igračkog kadra.

Hrvoje Smolčić uskoro će u Frankfurt na liječnički pregled uoči potpisa za Frankfurt no sve je izvjesnije kako će kapetan ostati na Rujevici do kraja ove sezone, bilo kao posuđeni igrač ili sa ugovor s Nijemcima od sljedećeg ljeta.

Ove zime na izlaznim vratima mogla bi biti i neka jaka imena: Murić, Pavičić i Velkovski. Za Murića Rijeka ima konkretnu ponudu iz Singapura.

Klub bi zaradio 2-2,5 milijuna eura, a igrač 3 milijuna za tri sezone. Ali izgleda da se Muriću )koji zasad na sva pitanja o eventualnom transferu odgovara s pristojnim 'No comment') baš i ne ide na Daleki istok premda je priča o prelasku u Dinamu više ispala daleko više medijsko nagađanje, a ne ozbiljna kombinacija.

Naravno, prijelazni rok tek će se zakuhati i nije nemoguće da Murić na kraju prihvati lukrativnu ponudu. Nakon kompliciranih dogovora i pregovora u četverokutu dva kluba, igrača i menadžera/roditelja.

Rijeka nije prisiljena prodavati ove zime, ali sigurno neće bježati od zarade, a zimska priliv od 5 ili više milijuna eura bio bi - fantastičan.

A klub ionako ozbiljno misli u nastavku sezone više šanse davati mlađim igračima (Liber, Čestić, Bušnja, Vuk...) koji bi trebali stasati uz vodstvo klasa i rutinera a la Drmić i Vučkić.

Na Rujevici je naslov želja, ali ne i imperativ. Ambicija je osvojiti kup i loviti naslov, ali temeljni riječki cilj isti je kao i svake sezone: osigurati plasman u Europu, a ako to bude uz trofej... Utoliko bolje!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener