To je to što me zanima!

Golijada Celtica i Intera, remi 'viola' i Tottenhama u Londonu

U večernjim ogledima 1/16 finala Europske lige minimalne domaće pobjede, osim Liverpoola, ostvarili su i Sevilla i Ajax, a milanski Inter protiv Celtica odigrao je 3-3
Vidi originalni članak

Sve momčadi hrvatskih nogometaša ostvarile su u najmanju ruku aktivne rezultate u prvim utakmicama šesnaestine finala Europske lige. Nakon Dnjipra Nikole Kalinića te Liverpoola Dejana Lovrena, pobjedom se umalo osladio i Mateo Kovačić čiji je Inter na gostovanju kod Celtica remizirao. Hrvatski reprezentativac igrao je posljednjih 16 minuta, a Marcelo Brozović nema pravo nastupa.

Fantastičnih 25 minuta vidjeli su gledatelji na Celtic Parku, mjestu gdje je zagrebački Dinamo izgubio u grupnoj fazi ovog natjecanja. Već u petoj minuti Xherdan Shaqiri zabio je za vodstvo "nerazzurra" iz drugog pokušaja, a osam minuta poslije već je bilo 2-0. Pogodio je Rodrigo Palacio.

Reuters/PIXSELL

Celtic se vratio u igru u samo dvije minute. U 24. Stuart Armstrong poentirao je na povratnu loptu Adama Matthewsa, a već u sljedećem napadu Campagnaro je nesretno pogodio svoju mrežu za 2-2. Netom prije odmora Palacio zabija drugi gol u praznu mrežu, a vrijedan remi u trećoj minuti sudačke nadoknade "bhoysima" donosi John Guidetti lijepim volejem.

Uz Kovačića, i Milan Badelj gostovao je na Otoku u još jednoj utakmici bez pobjednika. Njegova Fiorentina remizirala je s Tottenhamom na White Hart Laneu 1-1, što je rezultat koji će svakako više odgovarati Talijanima. Roberto Soldado u šestoj minuti volejem poslije kornera doveo je "spurse" u vodstvo, a poništio ga je José Basanta devet minuta prije predaha. Badelj je igrao posljednjih 12 minuta.

Reuters/PIXSELL

Kijevski Dynamo izgubio je kod Guingampa 2-1, no bit će zadovoljan takvim rezultatom jer je čitavo poluvrijeme igrao s čak dvojicom igrača manje. Miguel Veloso doveo je ukrajinsku momčad u vodstvo u 19. minuti, potom su crvene kartone dobili Jarmolenko u 39. te Belhanda u 45. minuti, a veliku brojčanu prednost Francuzi su kapitalizirali tek u zadnjih 20-ak minuta preko Beauvuea i Dialloa. Domagoj Vida igrao je svih 90 minuta i u završnici dobio žuti karton.

Branitelj naslova Sevilla na Sánchez Pizjuánu svladala je Borussiju Mönchengladbach 1-0 golom Vicentea Iborre u 71. minuti, baš kao i Ajax varšavsku Legiju zahvaljujući Arkadiuszu Miliku. Za poljsku momčad cijelu je utakmicu odigrao Ivica Vrdoljak te dobio žuti karton u 90. minuti.

Reuters/PIXSELL

Nakon vrlo efikasne kampanje u fazi po skupinama, Red Bull Salzburg izgubio je 2-1 kod Villarreala. Za Španjolce su pogađali Ikechukwu Uche i Denis Čerišev, a vrijedan gostujući gol za Austrijance bio je djelo Jonathana Soriana. Jedina utakmica bez golova bila je ona Anderlechta i moskovskog Dinama u kojoj su Rusi zadnjih 15 minuta igrali bez isključenog Alexandera Büttnera.

Europska liga, 1/16 finala, prve utakmice:

  • Sevilla - Borussia Mönchengladbach 1-0
  • Ajax - Legia Varšava 1-0
  • Anderlecht - Dinamo Moskva 0-0
  • Guingamp - Dynamo Kijev 2-1
  • Villarreal - Red Bull Salzburg 2-1
  • Liverpool - Beşiktaş 1-0
  • Tottenham - Fiorentina 1-1
  • Celtic - Inter 3-3
Idi na 24sata

Komentari 37

  • AndrijaPahljina_1 20.02.2015.

    dinamo kijev 0:0,jesti li vi normalni?

  • stric Bedanec 20.02.2015.

    Guingamp - Dynamo Kijev 0-0, ni rezultat neznate prepisati sa drugog portala. Završilo je 2:1.

  • Diego Simeone 20.02.2015.

    brozovic i kovacic su otisli u slabij klub od dinama definitivno

Komentiraj...
Vidi sve komentare