Obavijesti

Sport

Komentari 37

Golijada Celtica i Intera, remi 'viola' i Tottenhama u Londonu

Golijada Celtica i Intera, remi 'viola' i Tottenhama u Londonu
7

U večernjim ogledima 1/16 finala Europske lige minimalne domaće pobjede, osim Liverpoola, ostvarili su i Sevilla i Ajax, a milanski Inter protiv Celtica odigrao je 3-3

VIDEO

Sve momčadi hrvatskih nogometaša ostvarile su u najmanju ruku aktivne rezultate u prvim utakmicama šesnaestine finala Europske lige. Nakon Dnjipra Nikole Kalinića te Liverpoola Dejana Lovrena, pobjedom se umalo osladio i Mateo Kovačić čiji je Inter na gostovanju kod Celtica remizirao. Hrvatski reprezentativac igrao je posljednjih 16 minuta, a Marcelo Brozović nema pravo nastupa.

Fantastičnih 25 minuta vidjeli su gledatelji na Celtic Parku, mjestu gdje je zagrebački Dinamo izgubio u grupnoj fazi ovog natjecanja. Već u petoj minuti Xherdan Shaqiri zabio je za vodstvo "nerazzurra" iz drugog pokušaja, a osam minuta poslije već je bilo 2-0. Pogodio je Rodrigo Palacio.

Reuters/PIXSELL

Celtic se vratio u igru u samo dvije minute. U 24. Stuart Armstrong poentirao je na povratnu loptu Adama Matthewsa, a već u sljedećem napadu Campagnaro je nesretno pogodio svoju mrežu za 2-2. Netom prije odmora Palacio zabija drugi gol u praznu mrežu, a vrijedan remi u trećoj minuti sudačke nadoknade "bhoysima" donosi John Guidetti lijepim volejem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz Kovačića, i Milan Badelj gostovao je na Otoku u još jednoj utakmici bez pobjednika. Njegova Fiorentina remizirala je s Tottenhamom na White Hart Laneu 1-1, što je rezultat koji će svakako više odgovarati Talijanima. Roberto Soldado u šestoj minuti volejem poslije kornera doveo je "spurse" u vodstvo, a poništio ga je José Basanta devet minuta prije predaha. Badelj je igrao posljednjih 12 minuta.

Reuters/PIXSELL

Kijevski Dynamo izgubio je kod Guingampa 2-1, no bit će zadovoljan takvim rezultatom jer je čitavo poluvrijeme igrao s čak dvojicom igrača manje. Miguel Veloso doveo je ukrajinsku momčad u vodstvo u 19. minuti, potom su crvene kartone dobili Jarmolenko u 39. te Belhanda u 45. minuti, a veliku brojčanu prednost Francuzi su kapitalizirali tek u zadnjih 20-ak minuta preko Beauvuea i Dialloa. Domagoj Vida igrao je svih 90 minuta i u završnici dobio žuti karton.

Branitelj naslova Sevilla na Sánchez Pizjuánu svladala je Borussiju Mönchengladbach 1-0 golom Vicentea Iborre u 71. minuti, baš kao i Ajax varšavsku Legiju zahvaljujući Arkadiuszu Miliku. Za poljsku momčad cijelu je utakmicu odigrao Ivica Vrdoljak te dobio žuti karton u 90. minuti.

Reuters/PIXSELL

Nakon vrlo efikasne kampanje u fazi po skupinama, Red Bull Salzburg izgubio je 2-1 kod Villarreala. Za Španjolce su pogađali Ikechukwu Uche i Denis Čerišev, a vrijedan gostujući gol za Austrijance bio je djelo Jonathana Soriana. Jedina utakmica bez golova bila je ona Anderlechta i moskovskog Dinama u kojoj su Rusi zadnjih 15 minuta igrali bez isključenog Alexandera Büttnera.

Europska liga, 1/16 finala, prve utakmice:

  • Sevilla - Borussia Mönchengladbach 1-0
  • Ajax - Legia Varšava 1-0
  • Anderlecht - Dinamo Moskva 0-0
  • Guingamp - Dynamo Kijev 2-1
  • Villarreal - Red Bull Salzburg 2-1
  • Liverpool - Beşiktaş 1-0
  • Tottenham - Fiorentina 1-1
  • Celtic - Inter 3-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...