To je to što me zanima!

Gospodo, kaznite ih! Delije su izvjesile "Vukovar" na ćirilici

PROVOKACIJA Među brojnim transparentima koje su Delije izvjesile uoči utakmice protiv CSKA u četvrtak u Beogradu bila je i ona s ćiriličnom natpisom "Vukovar" na srpskoj trobojnici
Vidi originalni članak

Navijači Crvene zvezde uoči početka utakmice protiv moskovskog CSKA u četvrtak u beogradskoj Kombank Areni izvjesili su zastavu s natpisom "ВУКОВАР" ("VUKOVAR" na ćirilici) na srpskoj trobojnici i tako još jednom nanijeli tešku uvredu žrtvi Grada heroja.

Iako je atmosfera iz navijačke perspektive bila fantastična - tolika da se ni službena himna Eurolige nije čula - ova provokacija baca veliku sjenu na ponašanje Delija.

Ovo, dakako, nije prvi incident u kojem se obezvrjeđuju hrvatska nacionalna obilježja. Tri osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije 19. studenog zapalile su zastavu Republike Hrvatske na nogometnoj utakmici u Srbiji. Transparent "Vukovar" na ćirilici pojavio se i na nogometnoj utakmici Srbije i Hrvatske u rujnu 2013. na Marakani.

Niz takvih događaja je poduži, a postavlja se pitanje hoće li Fiba (i) ovaj put zažmiriti na prijestup koji vrijeđa obitelji tisuća poginulih i izbjeglih u opsadi na Vukovar.

Idi na 24sata

Komentari 271

  • statebriga1312 02.01.2017.

    Nemojte plakati hrvati

  • shoogy-woogy 02.01.2017.

    "Autor 24casars" , ako su oni napisali cirilicom, nemorate i vi !!

  • Prstupak 02.01.2017.

    Srbi imaju svoj paralelni svemir u kojemu je Šibenik, Zadar i još mnogi gradovi srpski, naravno i Kosovo. Pacijenti mitomani

Komentiraj...
Vidi sve komentare