To je to što me zanima!

Gotova stvar: Gari Kasparov je dobio hrvatsko državljanstvo!

Jedan od najvećih šahista svih vremena, Gari Kasparov, hrvatsko državljanstvo dobio je zbog istaknute uloge u Domovinskom ratu te lobiranja za našu zemlju i Vukovar...
Vidi originalni članak

Ruski šahovski velemajstor i svjetski prvak od 1985. do 2000. godine, Gari Kasparov, dobio je hrvatsko državljanstvo, piše Dnevnik.hr. Kasparov je povodom toga došao pred Banske dvore na sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem.

Kasparov je državljanstvo dobio zbog istaknute uloge u Domovinskom ratu i lobiranja za Hrvatsku i Vukovar. Na glasu je kao veliki kritičar aktualnog ruskog predsjednika Vladimira Putina. Početkom godine Kasparov je posjetio i hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića.

- Danas me posjetio nekadašnji svjetski prvak i legenda svjetskog šaha Gari Kasparov. Tijekom Domovinskog rata pružio je veliku moralnu podršku Hrvatskoj. Odigrali smo i partiju šaha. Izdržao sam 33 poteza - napisao je tada Ivo Josipović na svom Facebook profilu.

U lipnju 2011. Kasparov je postao član Šahovskog kluba ETF Osijek, a u Hrvatskoj boravi često. Svake godine provede ljeto u Makarskoj, a dok je igrački aktivan dolazio je na pripreme u našu zemlju i dobro razumije hrvatski jezik.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • dario1983 28.02.2014.

    ja bih mu sada dao jos i da bude general zbog velike uloge u ratu i mirovinu od 15 000 kn

  • punto85 28.02.2014.

    ima naroda koji nemaju ni osobnu ni rodni list ni domovnicu žive i rade u hr, a nemaju državljanstvo

  • Furioso244 28.02.2014.

    Dal je zaslužio ili ne hrvatsko državljanstvo to ja ne znam nit me zanima, ali ovdje neki pišu kako se ne smije davati nikome tko nije rođen u Hrvatskoj državljanstvo RH. Po tome onda se nije smjelo dati ni Eduardu da Silvi, Nikolaju Pešalovu ni ostalim ljudima koji su obogatili ovu zemlju u sportskom, znanstvenom, ekonomskom ili nekom drugom smislu.. Najbolje se zatvoriti i postati vojna zemlja kao Sjeverna Korea...

Komentiraj...
Vidi sve komentare