To je to što me zanima!

Gotovo je: Rukometni velikan Atletico Madrid više ne postoji

Svi rukometaši Atletico Madrida dobili su mogućnost da potraže novi klub, a nekad div svjetskog rukometa nakon duge borbe s financijama proglasit će bankrot
Vidi originalni članak

Trostruki rukometni prvak Europe i peterostruki španjolski prvak Atletico Madrid više ne postoji. Bivši Ciudad Real je proglasio bankrot zbog duga igračima i ministarstvu financija od čak milijun eura. Tužnu vijest za španjolski, ali i svjetski rukomet objavio je predsjednik kluba Domingo Diaz.

- Odlučili smo ugasiti sve pogone našeg kluba zbog poteškoća s kojima se sučilo naše gospodarstvo, a sve se odrazilo i na sport. Bez sponzora i logističke pomoći, moralna podrška grada jednostavno nije bila dovoljna - riječi su predsjednika na službenim stranicama Atletica.

Svi igrači mogu bez odštete potražiti novi klub, a među njima i Ivano Balić te Jakov Gojun. I dok je Baliću sa 1. srpnjom ionako istekao ugovor, Jakov je imao ugovor još dvije godine. Bez obzira na financijske poteškoće koje ih prate posljednjih godina, Atletico je bio prepun odličnih rukometaša.

Tako će za igračima poput Aginagaldea, Baracheta, Canellasa, Källmana, Gojuna i ostalih mogla krenuti velika potražnja. Na tržištu je i Balić, a za njega su najozbiljnije zainteresirani Vardar, Metalurg i Füchse.

- Hvala Atleticu što nas je prihvatio i pomogao nam, hvala navijačima, ali najviše hvala našim bivšim igračima i trenerima - dodao je za oproštaj od svjetskog rukometnog diva Diaz.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • IgorJerković 11.07.2013.

    Tužno..šteta za rukomet, ovo samo pokazuje koliki je interes da se spasi takav klub..rukometaši ne samo Reala i Barcelone, nego i ostalih velikih klubova, ginu na terenu 60 min, dobivaju batine iz utakmice u utakmicu, i plaćeni su sićom..nema interesa da se spasi uspješan klub, a dok s druge strane nogomet Real i Barca, bez obzira koliko bili zaduženi prema bankama, državi i ostalima i dalje primaju ogromne cifre (iako je to smješno), a još k tom su tetkice, padaju po terenu i plaču ko balerine..to je sramota i dokaz koliko današnji sport nema veze sa sportom nego samo pare i pare..

  • Paul Pogba 09.07.2013.

    Ajd vec nekako razumijem da klub iz Splita proglasi bankrot, ali klub iz Madrida, to nikako. A odjednom se dogodi posve obrnuta situacija. Pocnite cijeniti ono sto hrvatske i gradske vlasti rade za nase klubove, kod nas je propao samo NK Varazdin i HNK Orasje

  • timboslavkikoslav 09.07.2013.

    ja sam mislio da samo kod nas klubovi idu u stecaj, i ispadaju iz lige, ali kad se jednom takvom svjetskom klubu dogodi, to je tesko za povjerovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare