To je to što me zanima!

Gracias, Diego! Ti si vječan: Neviđen spektakl njemu u čast

Boca Juniors i Newells Old Boys igrali su utakmicu četiri dana nakon smrti legendarnog Argentinca, a Diegu u čast priređen je neviđen spektakl... Argentinci su mu poručili: Ti si vječan!
Vidi originalni članak

Četiri dana nakon smrti Diega Armanda Maradone, njegov najdraži klub Boca Juniors odigrao je prvu utakmicu. Na La Bomboneri pobijedili su Newells Old Boyse 2-0, također bivšem klubu 'malog zelenog', a da spektakl bude još veći, igrali su u - Kupu Diega Maradone. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

ČUDNA PODUDARNOST Diego ih je trebao vidjeti uživo: Napoli će nositi poseban dres...

Čitav stadion bio je zavijen transparentima i porukama zahvale najvećem. Navijači su uoči utakmice bili u ekstazi, a Diegu u čast bubnjalo se cijelim gradom. Radi se o susretu Diegova dva bivša kluba, a čak je i Leo Messi ranije posvetio gol Maradoni s 'desetkom' Newells Old Boysa.

VIDEO: POSVETA LEGENDI Od najvećeg najvećem: Messi zabio i poklonio se Maradoni

Svi suci i igrači izašli su s Maradoninom 'desetkom' od argentinske reprezentacije, a umjesto minute šutnje, svojoj legendi pljeskali su jednu minutu te to popratili pjesmom La Mano de Dios. Lopta je na sredinu stadiona došla na autiću koji je uz loptu vozio i dres s brojem 10.

'VOLIO SAM GA' Maradonin liječnik: 'Radio sam sve za Diega, pa i nemoguće, a on je radio što god je htio...'

Posebno je emotivan bio Maxi Rodriguez, kapetan Newella. On je izašao s Maradoninom desetkom, držao ju je u ruci cijelo vrjieme, a čak je i sudac imao natpis 'Gracias, Diego'.

Nakon prvog gola Boce svi igrači su otrčali do klupe, uzeli dresove s brojem 10 i potom im pljeskali. Taj gol zabio je Cardona u 12. minuti, a osam minuta kasnije on je zabio i za konačnih 2-0.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • StjepanValjak 30.11.2020.

    ono kada nacija nema ništa do jednog propalog nogometaša

  • trabant_2 30.11.2020.

    a pogledajte tamo navijaci niko distancu i niko nema masku.kako to?

  • nadinjanac 30.11.2020.

    Daleko najbolji al samo hajduk zivi vjecno

Komentiraj...
Vidi sve komentare