Sport

Komentari 23

Gracias, Diego! Ti si vječan: Neviđen spektakl njemu u čast

Gracias, Diego! Ti si vječan: Neviđen spektakl njemu u čast

Boca Juniors i Newells Old Boys igrali su utakmicu četiri dana nakon smrti legendarnog Argentinca, a Diegu u čast priređen je neviđen spektakl... Argentinci su mu poručili: Ti si vječan!

Četiri dana nakon smrti Diega Armanda Maradone, njegov najdraži klub Boca Juniors odigrao je prvu utakmicu. Na La Bomboneri pobijedili su Newells Old Boyse 2-0, također bivšem klubu 'malog zelenog', a da spektakl bude još veći, igrali su u - Kupu Diega Maradone. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Čitav stadion bio je zavijen transparentima i porukama zahvale najvećem. Navijači su uoči utakmice bili u ekstazi, a Diegu u čast bubnjalo se cijelim gradom. Radi se o susretu Diegova dva bivša kluba, a čak je i Leo Messi ranije posvetio gol Maradoni s 'desetkom' Newells Old Boysa.

Svi suci i igrači izašli su s Maradoninom 'desetkom' od argentinske reprezentacije, a umjesto minute šutnje, svojoj legendi pljeskali su jednu minutu te to popratili pjesmom La Mano de Dios. Lopta je na sredinu stadiona došla na autiću koji je uz loptu vozio i dres s brojem 10.

Posebno je emotivan bio Maxi Rodriguez, kapetan Newella. On je izašao s Maradoninom desetkom, držao ju je u ruci cijelo vrjieme, a čak je i sudac imao natpis 'Gracias, Diego'.

Nakon prvog gola Boce svi igrači su otrčali do klupe, uzeli dresove s brojem 10 i potom im pljeskali. Taj gol zabio je Cardona u 12. minuti, a osam minuta kasnije on je zabio i za konačnih 2-0.

 

Najčitaniji članci