To je to što me zanima!

Gregg, gledaš li? Maestralni Šamanić do double-doublea!

Već neko vrijeme ga nema u NBA ligi, ali Luka Šamanić dominira u Razvojnoj. Hrvatski košarkaš je u pobjedi Austin Spursa zabio 20 koševa uz 17 skokova...
Vidi originalni članak

Prije dvije godine Spursi su Luku Šamanića (21) izabrali kao 19. picka u prvoj rundi drafta. Računali su na njega i vidjeli potencijal, ali čini se tek za budućnost.

Istina, Gregg Popovich je poznat kao trener koji baš i ne daje puno minuta mladim igračima, ali i u onim mrvicama koje je dobio, Šamanić je pokazao da je zaslužio novu priliku. Ovaj put s većom minutažom.

Ove sezone Šamanić je skupio tek četiri nastupa u NBA ligi, u posljednje vrijeme ga ni nema u rosteru jer ga je Popovich poslao na novo kaljenje u Razvojnu ligu. Koju je, što je već pokazao, prerastao.

Njegovi Austin Spursi pobijedili su Memphis Hustle 119-111, a Šamanić je odigrao briljantnu partiju. Ostvario je double-double učinak i to na kakav način. Zabio je 20 koševa, uhvatio čak 17 skokova i podijelio šest asistencija. 

Njegova partija razveselila je navijače San Antonija koji zazivaju njegov povratak u NBA. 

- Spursi imaju pravog Luku! Nevjerojatno kako dominira, nadam se da ćemo ga ubrzo vidjeti u prvoj petorci Spursa - napisao je jedan navijač Spursa na Twitteru, a drugi je dodao:

- Popovichu, pa daj ga gledaj! Dečko je maestralan.

U posljednje dvije sezone hrvatski košarkaš je za San Antonio ukupno odigrao 11 utakmica, a uvjerljivo najbolja je ona s kraja prošle sezone. Spursi su tada u Orlandu u 'balonu, u posljednjem kolu regularnog dijela, izgubili od Utah Jazza, a Luka je odigrao 31 minutu i zabio 16 koševa, šest skokova i tri asistencije. 

Pokazao je da je zaslužio priliku, ali Popovich je i dalje škrt što se tiče minuta. Ako ovako nastavi, to bi se moglo uskoro promijeniti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dusansk 11.02.2021.

    Nebo i zemlja nba i razvojna liga !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare