To je to što me zanima!

Grnja: S Tićem sam imao problema, ali opraštam mu

Ivica Grnja pričao je o uspjehu Hrvatske U-19 na Euru. Otkrio je i razloge sukoba u momčadi i hoće li oprostiti mladom Mariu Tičinoviću za incident...
Vidi originalni članak
24sata: Na Europskom prvenstvu do 19 godina osvojili ste broncu. Kakvi su danas dojmovi?
Ljepši nego što su bili u Francuskoj, tamo je ipak bilo opterećenje. Tek sad vidim koliki je to uspjeh, iako mislim da još nismo svjesni što smo napravili. Ali bilo je prekrasno, ta borba, pa na kraju i uspjeh, idemo na SP...
24sata: Jeste li očekivali da možete dogurati tako daleko?
Nisam baš bio takav optimist da kažem “sigurno prolazimo skupinu”. Pogotovo nakon ždrijeba. Igrali smo u “skupini smrti” i potajno smo se samo nadali da možemo biti treći i osigurati plasman na SP sljedeće godine. Prvu utakmicu izgubili smo od Španjolske, ali igračima sam rekao da imamo još dvije meč lopte. I iskoristili smo ih. A svi su nas podcjenjivali...
24sata: Protivnici vam nisu davali prevelike izglede?
Svi su bili u šoku što se Hrvatska uopće plasirala na Euro. A nitko u skupini našoj nije računao na nas, da bi baš mi mogli proći u polufinale. Ali to podcjenjivanje nam je dobro došlo. Iako su barem malo promijenili mišljenje nakon utakmice protiv Španjolske. Iako smo izgubili, bili su zapanjeni našom igrom, govorili su da su ošamućeni.
24sata: Tičinović i Vukušić bunili su se što ne igraju, Kramarićev otac optužio Vas je da drugi sastavljaju momčad. Kakvi su bili odnosi u reprezentaciji?
Kroz ovu reprezentaciju prošlo je više od 50 igrača i najvažnija je zdrava atgmosfera. Nikakvi individualci ne prolaze. To sam rekao igračima i svi su se složili. No nakon što smo došli na prvenstvo i kad su ostali među 18 pomislili su da odmah moraju i igrati.
24sata: Kako ste riješili te nesuglasice?
Pitao sam ih “a umjesto koga biste vi to igrali?”. Počeli su zamuckivati, jer prvi napad mi je bio Kramarić - Maglica. A na prvenstvo smo i došli ponajviše zaslugom Maglice, koji je puno zabijao u kvalifikacijama.
24sata: S Tičinovićem ste i prije imali problema?
Reći ću samo jedan primjer, kad sam ga pozivao iako je bio mlađi. Deset dana, koliko smo bili na pripremama, on jedini nije jeo što su jeli svi ostali igrači. Misli da je valjda Bogom dan.
24sata: Hoćete li ga i dalje zvati u reprezentaciju?
To sve ovisi o njemu. Ispričao mi se, iako ne svojom voljom nego na nagovor drugih. On je dijete i naravno da sam mu oprostio, iako se mora mijenjati. Ispričao mi se i Kramarićev otac i bio sam jako iznenađen. Pročitao je negdje da smo ja i četvorica braće bili u ratu, a dvojica su poginula. To ga je dirnulo i ispričao se. Ma, Andrej je divno dijete, i njima sam sve oprostio.
24sata: Hoćete li od saveza dobiti nagradu za rezultat?
To ne ovisi o meni, ne može ju dati sami sebi. Nitko ništa ne spominje, u savezu sam u radnom odnosu i moje je da šutim i radim.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare