To je to što me zanima!

Gvardiol, Bjelica i Bilić pozivaju na WTA turnir u Makarskoj

Želio bih vas pozvati na najbolji WTA turnir u regiji, u Makarskoj. Podrška organizatorima uz nadu da će turnir proći u najboljem redu. Pozdrav iz Turske, rekao je Nenad Bjelica, trener Trabzonspora
Vidi originalni članak

Od 5. do 11. lipnja Makarska će opet biti teniski centar Hrvatske. Drugu godinu zaredom grad pod Biokovom organizirat će turnir iz serije WTA 125, koji se ranije održavao u Bolu.

Organizatori i ove godine pripremaju pravi spektakl ukrašen s najmanje sedam hrvatskih tenisačica. Nastup su najavile Petra Marčinko, Ana Konjuh, Tena Lukas, koja je lani osvojila turnir u igri parova, Jana Fett, Tara Würth, Antonija Ružić i Breljanka Mariana Dražić.

U Makarsku se vraćaju bolske pobjednice Tamara Zidanšek iz Slovenije, Aleksandra Krunić iz Srbije i Jasmine Paolini iz Italije. O snazi turnira govori i činjenica da je lanjska pobjednica, Njemica Jule Niemeier, mjesec dana kasnije igrala u četvrtfinalu Wimbledona, a neke tenisačice su netom nakon prošlogodišnjeg turnira u Makarskoj osvajale WTA naslove i to viših kategorija.

Ove godine na "WTA Makarska Open hosted by Valamar" dolazi i brončana s Olimpijskih igara u Tokiju, Brazilka Laura Pigossi, ali i Laura Siegmund, Njemica koja je osvojila Grand Slam s našim Matom Pavićem u igri parova.

Pozivnicu direktora turnira Feliksa Lukasa dobila je egipatska tenisačica Mayar Sheriff, a na terenima u Makarskoj zaigrat će Kazahstanka Julia Putinceva, Čehinja Linda Noskova. Listu natjecateljica upotpunit će i četiri američke tenisačice - Peyton Stearns, Emma Navarro, Katie Volynets te Kayla Day, iz susjedne Mađarske Dalma Galfi i Anna Bondar, a iz Crne Gore Danka Kovinić, iz Švedske Rebecca Peterson, iz Francuske Clara Burel, Diane Parry i Leoilia Jeanjean, a iz Kine Yue Yuan.

- Uistinu će biti užitak gledati vrhunske mečeve doslovno na nekoliko metara udaljenosti od mora. Osim sportskog dijela posjetitelji će moći uživati i u sjajnom zabavnom programu, u kojem će između ostalih sudjelovati svjetska zvijezda, pijanistica Lola Astanova. Astanova je nastupala, primjerice, na Venecijanskom bijenalu, a na Instagramu je prati više od milijun pratitelja - istaknuo je direktor turnira Lukas dodajući kako organizatori pripremaju još iznenađenja za posjetitelje.

Cijeli prihod od prodaje ulaznica donirat će se udruzi iz Makarske, Mucrum, čiji je glavni cilj poboljšanje kvalitete življenja. Prikupljena sredstva olakšat će rad s djecom s teškoćama u razvoju uz prvog terapijskog psa.

U promociju turnira uključili su se i mnogi poznati hrvatski sportaši, sportašice i treneri, poput Joška Gvardiola, Martina Erlića, Nenada Bjelice, Slavena Bilića, Ivana Klasnića, pa Tee Pijević, Filipa Ivića, Ivana Dodiga...

- Pozivam vas sve da se pridružite 5. lipnja na najjačem WTA turniru i pružimo podršku hrvatskim predstavnicama - iz Leipziga se javio stoper Vatrenih Joško Gvardiol.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Želio bih vas pozvati na najbolji WTA turnir u regiji u Makarskoj. Podrška organizatorima uz nadu da će turnir proći u najboljem redu. Pozdrav iz Turske - rekao je Nenad Bjelica, trener Trabzonspora, a slično i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lolo-hip 21.05.2023.

    čemu ova nevažna vijest, a nema najvažnije teniske vijesti dana da je Medvedev pobijedio Runea u finalu ATP-a turnira u Rimu????

  • Dubrava boys 21.05.2023.

    Mogao bi i Neno doci na turnir kako ga je krenulo u Turskoj BBB Dubrava

  • zorozimba 21.05.2023.

    Je li gospodin Lucić u organizacijskom odboru turnira?

Komentiraj...
Vidi sve komentare