Obavijesti

Sport

Komentari 3

Gvardiol, Bjelica i Bilić pozivaju na WTA turnir u Makarskoj

Gvardiol, Bjelica i Bilić pozivaju na WTA turnir u Makarskoj

Želio bih vas pozvati na najbolji WTA turnir u regiji, u Makarskoj. Podrška organizatorima uz nadu da će turnir proći u najboljem redu. Pozdrav iz Turske, rekao je Nenad Bjelica, trener Trabzonspora

VIDEO

Od 5. do 11. lipnja Makarska će opet biti teniski centar Hrvatske. Drugu godinu zaredom grad pod Biokovom organizirat će turnir iz serije WTA 125, koji se ranije održavao u Bolu.

Organizatori i ove godine pripremaju pravi spektakl ukrašen s najmanje sedam hrvatskih tenisačica. Nastup su najavile Petra Marčinko, Ana Konjuh, Tena Lukas, koja je lani osvojila turnir u igri parova, Jana Fett, Tara Würth, Antonija Ružić i Breljanka Mariana Dražić.

U Makarsku se vraćaju bolske pobjednice Tamara Zidanšek iz Slovenije, Aleksandra Krunić iz Srbije i Jasmine Paolini iz Italije. O snazi turnira govori i činjenica da je lanjska pobjednica, Njemica Jule Niemeier, mjesec dana kasnije igrala u četvrtfinalu Wimbledona, a neke tenisačice su netom nakon prošlogodišnjeg turnira u Makarskoj osvajale WTA naslove i to viših kategorija.

Ove godine na "WTA Makarska Open hosted by Valamar" dolazi i brončana s Olimpijskih igara u Tokiju, Brazilka Laura Pigossi, ali i Laura Siegmund, Njemica koja je osvojila Grand Slam s našim Matom Pavićem u igri parova.

Pozivnicu direktora turnira Feliksa Lukasa dobila je egipatska tenisačica Mayar Sheriff, a na terenima u Makarskoj zaigrat će Kazahstanka Julia Putinceva, Čehinja Linda Noskova. Listu natjecateljica upotpunit će i četiri američke tenisačice - Peyton Stearns, Emma Navarro, Katie Volynets te Kayla Day, iz susjedne Mađarske Dalma Galfi i Anna Bondar, a iz Crne Gore Danka Kovinić, iz Švedske Rebecca Peterson, iz Francuske Clara Burel, Diane Parry i Leoilia Jeanjean, a iz Kine Yue Yuan.

- Uistinu će biti užitak gledati vrhunske mečeve doslovno na nekoliko metara udaljenosti od mora. Osim sportskog dijela posjetitelji će moći uživati i u sjajnom zabavnom programu, u kojem će između ostalih sudjelovati svjetska zvijezda, pijanistica Lola Astanova. Astanova je nastupala, primjerice, na Venecijanskom bijenalu, a na Instagramu je prati više od milijun pratitelja - istaknuo je direktor turnira Lukas dodajući kako organizatori pripremaju još iznenađenja za posjetitelje.

Cijeli prihod od prodaje ulaznica donirat će se udruzi iz Makarske, Mucrum, čiji je glavni cilj poboljšanje kvalitete življenja. Prikupljena sredstva olakšat će rad s djecom s teškoćama u razvoju uz prvog terapijskog psa.

U promociju turnira uključili su se i mnogi poznati hrvatski sportaši, sportašice i treneri, poput Joška Gvardiola, Martina Erlića, Nenada Bjelice, Slavena Bilića, Ivana Klasnića, pa Tee Pijević, Filipa Ivića, Ivana Dodiga...

- Pozivam vas sve da se pridružite 5. lipnja na najjačem WTA turniru i pružimo podršku hrvatskim predstavnicama - iz Leipziga se javio stoper Vatrenih Joško Gvardiol.

Pokretanje videa...

WTA MAkarska 00:17

- Želio bih vas pozvati na najbolji WTA turnir u regiji u Makarskoj. Podrška organizatorima uz nadu da će turnir proći u najboljem redu. Pozdrav iz Turske - rekao je Nenad Bjelica, trener Trabzonspora, a slično i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Pokretanje videa...

Slaven Bilić 00:18
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Dabro propustio šokirati modre!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Dabro propustio šokirati modre!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Vidović je zabio sjajan gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem