To je to što me zanima!

Haaland je stigao u Dortmund: Salzburg će dobiti samo 'siću'

Erling Haaland ovde sezone je za RB Salzburg dao 28 golova u 22 utakmice, a u Ligi prvaka zabio osam puta u šest mečeva. Ugovor mu traje do 2023., ali sa fiksnom odštetom
Vidi originalni članak

Alf-Inge Haaland (47) sedam godina bio je norveški reprezentativac, igrao za Manchester City, Leeds i Nottingham Forrest pa doživio san svakog roditelja: sin ga je počeo nadmašivati već u tinejdžerskoj dobi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Erling Braut Haaland ima samo 19 godina, napadač je austrijskog Red Bull Salzburga. Plavokosa mrcina od 194 centimetra. Erling Brut je i norveška nogometna senzacija.

Dečko je za Red Bull samo ove sezone dao 28 golova u 22 utakmice, a u Ligi prvaka zabio osam puta u šest mečeva! I normalno da je cijela nogometna Europa poludjela za norveškim wunderkindom sa austrijskom adresom.

Na prvu se mislilo da će RB Salzburg sve odbijati megalomanskom odštetom jer Haland ima ugovor do 2023., ali njemački Bild je otkrio da je u ugovoru i fiksna odšteta od 20 milijuna eura, a Borussia Dortmund odmah krenula u konkretnu akciju.

NEMA TKO GA NE ŽELI Svi žele 'norveško čudo': Čak 11 velikana u redu za Haalanda

I... Lokalni Ruhr Nachrichten javlja kako su Erling Brut i njegov menadžer Mino Raiola u srijedu sletjeli na dortmundski aerodrom, dočekani od Borussijine delegacije pa se udaljili u klupske odaje na očigledno već poodmakle pregovore.

Nijemci javljaju da je stvar manje-više riješena, dečko će na ljeto u Dortmund, a 'ćaća' Alf-Inge za norvešku TV2 kaže:

- Ako nastavi igrati kako igra ove sezone normalno da će vrlo brzo napraviti novi iskorak u karijeri i otići u veći i bogatiji klub iz bogatije i jače lige. Ali... Jako smo mirni. Nije stvar love nego da se odabere klub koji će najbolje odgovarati ovoj ranoj fazi Ericove karijere - rekao je otac Erlinga Brauta Haalanda.

Unatoč Haalandovom tsunamiju golova Red Bull ove sezone nije uspio proći E skupinu Lige prvaka, ali su kao trećeplasirani, iza prvaka Liverpoola i Napolija, trećim mjestom osigurali nastavak europske sezone u - Europskoj ligi.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 44

  • CAVONESAJ 12.12.2019.

    Ajmo lima jos sad natrpati traktoriste pa na EP igrat protiv klasa poput Modrica koji ce ti poklonit dres nakoj sto vas razbijemo!

  • ante216 12.12.2019.

    Prejak igrac

  • Boki8 12.12.2019.

    Jao komentara hehe. Ma je Petkovic je bolji od ovog decka sa svojih15 golova u HNL-u superman za Barcelonu hehe koji tovari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare