To je to što me zanima!

Hajduk teškom mukom srušio 'lokose'! Livaja presudio, Kalinić skinuo zicer u 100. minuti...

Hajduk je u 10. kolu HNL-a na mišiće srušio Lokomotivu (1-0), a heroj je bio Marko Livaja koji je zabio u 81. minuti. Jan Mlakar je asistirao, a Livaja je zabio svoj sedmi gol u prvenstvu ove sezone i izbio na vrh liste strijelaca
Vidi originalni članak

Nogometaši Hajduka svladali su teškom mukom Lokomotivu 1-0 na Poljudu, u utakmici 10. kola Prve HNL. Igrač odluke opet je bio Marko Livaja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dvoboj na Poljudu započeo je dobrom šansom Lokomotive, u 6. minuti je opasno zaprijetio Maleš. Utakmica je bila takva da je Hajduk držao posjed i kružio oko gostujućeg šesnaesterca, ali su istovremeno Splićani vrlo teško dolazili u prilike.

Pokušao je Sahiti u 17. minuti, kasnije su zajedno kombinirali Biuk i Sahiti. Isto tako, Livaja je bio stalna opasnost za goste, no relativno mirno Lokomotiva je dogurala do kraja poluvremena i rezultata 0-0.

Sve se nastavilo u drugom poluvremenu po istom receptu. Hajduk je imao inicijativu, no prvu pravu šansu su propustili gosti. Pivarić je bio u savršenoj prilici u 69. minuti, imao je samog Kalinića ispred sebe, no prebacio je cijeli gol. 

Pet minuta kasnije raspalio je Marko Livaja s vrha šesnaesterca te je pogodio okvir vrata, a u 81. minuti gosti su ipak kapitulirali. Odličnu loptu je poslao Mlakar, a Livaja se ubacio i glavom pogodio za 1-0. VAR je dugo provjeravao potencijalno zaleđe jer su odlučivali milimetri, no pogodak je priznat. Time se Livaja na vrhu ljestvice strijelaca izjednačio s napadačem Rijeke Drmićem (po 7 golova), ali zbog više asistencija je zasjeo na vrh. 

Četvrti sudac pokazao je čak osam minuta sudačke nadoknade, a Bebek je pustio da se igra čak deset minuta. Upravo u toj 100. minuti Kačavenda je imao ogromnu šansu za izjednačenje, ali Lovre Kalinić je sjajno to skinuo i osigurao pobjedu svojoj momčadi.

Hajduk se bodovno (19), pak, izjednačio s Dinamom, ali ima i utakmicu više. Lokomotiva je ostala na šestom mjestu, a u zadnjih pet ligaških utakmica ima četiri poraza i samo jedan remi.

Idi na 24sata

Komentari 440

  • 27.09.2021.

    jedva pobijedili Lokomotivu uz sudacki poguranac i preVARu.

  • denke85 27.09.2021.

    Jbt mogo bi Hajduk stvarno na kraju biti na cetvrtom mjestu i to ove godine bez puno muke!

  • Porto1x2 27.09.2021.

    Penal za Hajduk nije sviran 100 posto, ali danas ce Strahonja svog frenda Bebeka ishvaliti na sva zvona po obicaju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare