Obavijesti

Sport

Komentari 440

Hajduk teškom mukom srušio 'lokose'! Livaja presudio, Kalinić skinuo zicer u 100. minuti...

Hajduk teškom mukom srušio 'lokose'! Livaja  presudio, Kalinić skinuo zicer u 100. minuti...
6

Hajduk je u 10. kolu HNL-a na mišiće srušio Lokomotivu (1-0), a heroj je bio Marko Livaja koji je zabio u 81. minuti. Jan Mlakar je asistirao, a Livaja je zabio svoj sedmi gol u prvenstvu ove sezone i izbio na vrh liste strijelaca

Nogometaši Hajduka svladali su teškom mukom Lokomotivu 1-0 na Poljudu, u utakmici 10. kola Prve HNL. Igrač odluke opet je bio Marko Livaja.

Pokretanje videa...

Prvi trening Subašića i Melnjaka u Hajduku 01:16

Dvoboj na Poljudu započeo je dobrom šansom Lokomotive, u 6. minuti je opasno zaprijetio Maleš. Utakmica je bila takva da je Hajduk držao posjed i kružio oko gostujućeg šesnaesterca, ali su istovremeno Splićani vrlo teško dolazili u prilike.

Pokušao je Sahiti u 17. minuti, kasnije su zajedno kombinirali Biuk i Sahiti. Isto tako, Livaja je bio stalna opasnost za goste, no relativno mirno Lokomotiva je dogurala do kraja poluvremena i rezultata 0-0.

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

Sve se nastavilo u drugom poluvremenu po istom receptu. Hajduk je imao inicijativu, no prvu pravu šansu su propustili gosti. Pivarić je bio u savršenoj prilici u 69. minuti, imao je samog Kalinića ispred sebe, no prebacio je cijeli gol. 

Pet minuta kasnije raspalio je Marko Livaja s vrha šesnaesterca te je pogodio okvir vrata, a u 81. minuti gosti su ipak kapitulirali. Odličnu loptu je poslao Mlakar, a Livaja se ubacio i glavom pogodio za 1-0. VAR je dugo provjeravao potencijalno zaleđe jer su odlučivali milimetri, no pogodak je priznat. Time se Livaja na vrhu ljestvice strijelaca izjednačio s napadačem Rijeke Drmićem (po 7 golova), ali zbog više asistencija je zasjeo na vrh. 

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

Četvrti sudac pokazao je čak osam minuta sudačke nadoknade, a Bebek je pustio da se igra čak deset minuta. Upravo u toj 100. minuti Kačavenda je imao ogromnu šansu za izjednačenje, ali Lovre Kalinić je sjajno to skinuo i osigurao pobjedu svojoj momčadi.

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

Hajduk se bodovno (19), pak, izjednačio s Dinamom, ali ima i utakmicu više. Lokomotiva je ostala na šestom mjestu, a u zadnjih pet ligaških utakmica ima četiri poraza i samo jedan remi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 10. kolo 19.05 , Poljud, Split
Hajduk
Livaja 81'
1 : 0
Lokomotiva
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaj! Hajduk je došao do jako vrijedne pobjede i zadržao korak za vrhom. Nije to bila utakmica u kojoj smo uživali od ljepote, sve suprotno. Borbena, tvrda i jako teška s tek nekoliko šansi. A jedna je ušla za Hajduk. Mlakar je ubacio s lijeve strane, a Livaja je zabio glavom za 1-0 u 81. minuti.

Lokomotiva je mogla do boda u 100. minuti, ali Kalinić je briljantno skinuo Kačavendi. 

Hajduk je tako došao do 19. boda i zadržao četvrto mjesto koje je i imao uoči desetog kola, no velika gužva je na vrhu. Isti broj bodova uz utakmicu manje ima i Dinamo, a Osijek i Rijeka imaju bod više. 

90+10'

Kakva šansa za Lokomotivu!!! Iako je pokazao sudačku nadoknadu od osam minuta, Bebek je pustio igru sve do 100. minute kada je Kačavenda imao fantastičnu šansu. Pucao je po golu, ali Kalinić je briljantno obranio i sačuvao Hajduku pobjedu

90+3'

Lokomotiva je bacila sve u napad, a Hajduk sve u obranu. Pritisnuli su gosti, pokušavaju doći barem do boda, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti nakon Pivarićeve velike šanse. 

90'

Dario Melnjak ušao je umjesto Jana Mlakara što mu je službeni debi za Hajduk. Čuić je zamijenio Livaju, a četvrti sudac pokazao čak osam minuta sudačke nadoknade. 

87'

Zamjena u Lokomotivi. Čabraja želi barem do boda. Izašao je Pivarić, ušao Artistico. 

Komentari 440