To je to što me zanima!

'Hajduk godinama reketari našu sudačku organizaciju'

Želimo da u finalu Kupa sude stranci!, rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović, te se žestoko obrušio na Hajdukove "perfidne igre sa sucima"
Vidi originalni članak

Splitski klub služi se licemjerjem i perfidnim igrama. Niz godina ucjenjuju hrvatski nogomet i sudačku organizaciju, rekao je Damir Vrbanović na današnjoj presici i nastavio:
- Sudac Batinić u utakmici Hajduka i Zagreba napravio je sudačku pogrešku, a predsjednik Hajduka Peroš i sam je rekao kako prvi gol direktno utječe na igru. Tražit ćemo da se preispita Batinić, odnosno način na koji je došao na listu sudaca. Ničim to nije zaslužio, ni znanjem, ni sposobnostima. Tražit ćemo od IO-a HNS-a da preispita odluku o njegovu statusu.
Vrbanović nikako nije mogao preći preko izjava Mate Peroša od kraja prošlog tjedna. Ponovno se vratio na predsjednika Hajduka.
- Sam Peroš rekao je da je važno kad vam netko pokloni prvi gol. Njima je tako bilo protiv Zagreba, a i protiv nas u derbiju. Od HNS-a tražimo da se za Kup utakmice i za zadnje kolo delegiraju strani suci. Da sude stranci vjerujemo da bi izostala ovakva priopćenja. Vrijeme je da se razotkrije perfidna igra Hajduka - optužuje Vrbanović. Pritom su ga kolege podsjetile na Dinamove naslove krajem 90-ih.
- Točno, te 97./98. suci su se utrkivali da sude za Dinamo iako je to bilo nepotrebno jer smo bili puno bolji od svih, ali toga je bilo i to ne valja. Pa Hajduku je dosuđeno osam penala, čak sedam na njihovom terenu - završio je direktor. Krunoslav Jurčić nije govorio o sucima, već o uzrocima neuspjeha protiv Osijeka.
- Prvi problem je što sam tražio od igrača s boka najbanalnije centaršuteve iz prvog, drugog dodira kako bi se stvorila gužva u kaznenom prostoru, a igrači su komplicirali i zabadali se u sredinu. Prebacivali su loptu na drugu nogu. Drugi problem je što sam tražio maksimalnu mobilizaciju igrača od prve minute, a dobio sam je tek u drugom poluvremenu - priča Jurčić. Reprezentativna stanka koristit će i novom treneru Dinama da još malo posloži momčad po svom ukusu.
- Hoću Dinamo koji gazi u Maksimru, koji igra presing i koji igra agresivno. Na tome moramo najviše raditi. To je moja vizija Dinama.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • tovar_69 23.03.2009.

    1.)Da da da da\"Hajduk godinama reketari našu sudačku organizaciju\" i dosad vam nikad nije smetalo nego se sad kad gubite, sad ste se sjetili prigovoriti... 2.)Šta je Dinamo govorio kad je Hajduk odigrao sa Cibalijom 1:1 \"Vratila nam se vjera u nogomet\", a sad kad je došao remi sa Osijekom odma udri po sudcima. Kad je Vrbanović bio na čelu udruge onda je bilo \"Strani sudci su propast\", a sad taj isti govori da treba uvesti strane sudce. Haloooooooooooooo ko ovdje koga pravi ludim??????

  • jadro73 23.03.2009.

    Vi koji sada spominjete \'98 gadno griješite!Ja tada nisam pratio nogomet upravo zbog namještanja,a sada mi se počinje opet sve gaditi samo što sada vjetar puše sa druge strane.Ni jedno ni drugo NIJE DOBRO!Što sada želite da velimo da je baš super što Hajduk kupuje suce jer i Dinamo je to radio pa onda je to valjda O.K?!Mislim...užas!Ovakve bezočne krađe nisu bile ni u vrijeme Franje jer je Dinamo tada bio toliko jak da mu se nitko nije mogao ni približiti.

  • hajduk kt 23.03.2009.

    Ž I V I O H A J D U K Pozdrav iz Repušnice

Komentiraj...
Vidi sve komentare