To je to što me zanima!

Hajduk i Rijeka tražili odgodu derbija: HNS kaže - ne može!

Kako smo ranije već prekinuli s takvom praksom postupili smo u tom duhu, prvo ja, onda i Natjecateljska komisija koja je organ iznad mene, rekao je povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni...
Vidi originalni članak

Hajduk i Rijeka nakon zajedničkog dogovora uputili su HNS-u zahtjev za odgodom Jadranskog derbija, koji je na rasporedu 12. kolovoza, kako bi se što bolje pripremili za uzvratne utakmice u europskim pretkolima.

Kao novi termin predložili su 19. prosinac. No, iz HNS-a su im ekspresno odbili zahtjev uz objašnjenje - zahtjev nije utemeljen.

- Klubovi su nam se obratili s molbom da se zbog europskih obveza pomakne ta utakmica na 19. prosinca. Kako smo ranije već prekinuli s takvom praksom postupili smo u tom duhu, prvo ja, onda i Natjecateljska komisija koja je organ iznad mene. Hajduk je i prije nego što je prošao u treće pretkolo izašao s tim prijedlogom jer 16. kolovoza moraju na gostovanje u Rumunjsku pa im nije baš zgodno što se vraćaju iz Rijeke u ponedjeljak, a moraju već u utorak na put. Procjena je da ovo nisu dovoljno dobri razlozi da se naprave ustupci, uostalom kada bi sada izašli ususret Rijeci i Hajduku onda bi morali i Dinamu, odnosno Osijeku da je prošao i osjetno bi se poremetio kalendar natjecanja, a prvenstvo je najbitnije - rekao je Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL.

Ova reakcija iz HNS-a sigurno će pogoršati već zahlađene odnose između vrha hrvatskog nogometa i splitskog kluba. No, nije li u interesu HNS-a da naši klubovi ostvare što bolje rezultate u Europi i da im izađu u susret namještanjem pogodnijeg rasporeda?

Bilo kako bilo, Hajduk i Rijeka će morati odraditi svoj međusobni susret i to četiri dana prije dvoboja koji će odlučiti njihovu daljnju sudbinu u europskim natjecanjima.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • jure28 04.08.2018.

    Igrajte i ne kakajte!! Kakve odgode.. Najbolje odgodit prvenstvo radi EL!! Samo RI

  • Korisničkoimevecpostoji 04.08.2018.

    Izborili ste Europu i sad igrajte. Kako vas nije sram tražiti odgodu. ...

  • maxkc187 04.08.2018.

    Nemojte mi tu citirat stihove Vojka V.

Komentiraj...
Vidi sve komentare