To je to što me zanima!

Hajduk ih se riješio, a oni su sad postali hit i srušili moćni AZ: Momci, danas ne plaćate ništa!

Mario Tičinović, Zvonimir Kožulj, Tomislav Kiš, Anton Maglica... Svi su otišli jer u Hajduku na njih nisu računali, a oni su hit u Mostaru. Kožulj je svojim golovima inicirao preokret i donio Zrinjskom 500.000 eura
Vidi originalni članak

Kad je odlazio iz Hajduka, mnogi su odahnuli. Anton Maglica nije pokazao ono što se od njega očekivalo i rastanak nije nikome teško pao. Ni Maglici ni Hajduku. Štoviše, Maglica je bio ispraćen kao razočaranje, a vrlo brzo je razgovor s tadašnjim trenerom Tudorom i upravom zatražio i Tomislav Kiš. Razlog? Nije bio u trenerskim planovima i morao je napustiti Hajduk.

POGLEDAJTE VIDEO: Fešta navijača Zrinjskog

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Slična je sudbina i Marija Tičinovića, pamtimo njegov razgovor za naš list nakon odlaska iz Hajduka. Pitali smo ga tada je li mu žao što nije uispio u Hajduku.

- Hajduku se stalno ponavljaju iste pogreške, zadnjih godina ostao je bez nekoliko mladih talentiranih igrača. Žao mi je što nisam dobio više prilika, ali ne žalim što sam otišao u Dansku - odgovorio je tada Tičinović.

Prodan je za mizernih 135.000 eura. 

KOMENTAR Bili smo na povijesnoj utakmici u Mostaru: 'Ovdje ljudi vjeruju da možemo srušiti i Engleze'

Zvonimir Kožulj imao je u Hajduku velikh problema, ali s ozljedama. To ga je proganjalo kroz karijeru, pa se u Splitu najviše pamti po nesretnim ozljedama. Za klub s Poljuda odigrao je 65 utakmica i bio je vrlo zapažen. Čak je došao i na prag reprezentacije. No silne ozljede označile su početak kraja ljubavi s Hajdukom.

- I takav je danas bolji od pola Hajdukovog veznog reda - pisali su navijači Hajduka na objavu Zrinjskog da je Kožulj zabio prvi gol. 

- Ma bolji je od cijelog - dodali su nakon što je zabio i drugi gol.

TRAKAVICA IDE DALJE Vrhovni sud traži novo suđenje u sporu pokojnog Pokrovca protiv Hajduka i Nike Kranjčara STIGLA GA KARMA Bivši izbornik Srbije 'zaletio' se na poluvremenu: Pa tko pušta momčadi kao Zrinjski u Europu?

Iz Hajduka je prodan na 300.000 eura. Nije se naigrao u Hajduku, nisu ga puno koristili ni Joan Carrillo, ni Željko Kopić, najviše ga je cijenio Marijan Pušnik. Na njegovu žalost, Pušnik je bio samo 26 utakmica na klupi Hajduka. Tako je i Kožuljeva avantura u Hajduku završila neslavno. 

Tražio je da ide jer je znao da neće igrati, da za njega nema mjesta. Eto, danas je junak u Mostaru, svojim golovima inicirao je preokret protiv jedne od najboljih nizozemskih momčadi i osigurao Zrinjskom 500.000 eura. Hajduku nije dobar, Zrinjskom jest. 

Na prodaji navedenih igrača Hajduk je zaradio blizu milijun eura, no na Andriji Baliću je itekako dobro napunio blagajnu. Naravno, uzimajući u obzir da je Hajduk bio bez novca, da su to zainteresirani klubov znali i i da nisu mogli prodavati igrače za neke basnoslovne iznose. Hajduk je za Balića dobio tri milijuna eura. 

I oko njegova odlaska je ostao veo tajne.

- Htio sam još ostati, ali tako se odigralo. U detaljne priče ne bih htio ulaziti, još to nisam ispričao i ne bih htio još neko vrijeme. To će ostati tajna; čudnih je tu događanja bilo, ostavit ću za neki drugi put - rekao je Balić.

REAKCIJE NAKON PREOKRETA Rendulić će počastiti momčad nakon povijesne europobjede: 'Zaslužili su trostruku premiju!' POVIJEST U MOSTARU VIDEO Zrinjski kao Liverpool! Pogledajte eurogol bivšeg hajdukovca i čudesan preokret

Posljedica neimaštine osjetila se i na prodaji Filipa Bradarića. Rijeci je prodan za 300.000 eura, činilo se kao premali novac. No Bradarić se vratio u Hajduk, a nakon odlaska u Celti Hajduk je zaradio fini novac, oko 500.000 eura. 

Bivši igrači Hajduka postali su zvijezde u Mostaru. Dok Hajduk posljednjih 13 godina ne može pronaći put do skupina nekog europskog natjecanja bivši igrači Hajduka rasturaju i pišu povijest. 

- Momci, u Mostaru ne plaćate ništa - poručili su im navijači Zrinjskog nakon utakmice. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • kp 24.09.2023.

    Jaka uprava netreba im mladi tići a pojačanja unazad 5 god.drugoligaška.

  • mars7 23.09.2023.

    svaka cast

  • torondo 23.09.2023.

    Hajduk se riješio svoih juniora koji su igrali finale LP a doveo penzionere sta dati kazem Hajduk ima slabu upravu a Zrinski sritno i dalje pobjedjivajte

Komentiraj...
Vidi sve komentare