To je to što me zanima!

Hajduk imao osam penala, pet s VAR-om, Rijeka još ni jedan!

U četiri kola otkako je došao VAR, Hajduk je opravdano dobio pet kaznenih udaraca. Mirko Marić zabio je šest bez promašaja, a Dinamo je dobio isto penala u Ligi prvaka kao u HNL-u. Lazio ih ove sezone ima - 14!
Vidi originalni članak

Pet penala za jednu momčad u četiri kola. Bez ikakvih repova, graktanja o povlaštenim klubovima i slijepim ili zlonamjernim sucima, sve čisto, dokazano. I to je VAR donio u HNL.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da odmah otklonimo sve moguće negativne i zločeste konotacije: sve je bilo posve čisto. U prvom mjesecu VAR-a u hrvatskom nogometu bunili su se tek Dinamov trener Nenad Bjelica (bez neke realne osnove) i Osijekovi čelnici Ivan Meštrović i Alen Petrović. A ono što je najvažnije: navijači su zadovoljni, što odmah znači manje generiranja negativnosti oko nogometa.

TEŠKO OŠTEĆENI PROTIV RIJEKE Osječani bijesni: Što će nam taj VAR kada ga ne koristimo?!

E sad kad smo to raščistili, možemo se posvetiti brojkama. A one otkrivaju da je Hajduk ove sezone u HNL-u dobio osam penala, od čega pet u četiri proljetna kola, otkako je došao VAR! Štoviše, neke od njih sudac nije dosudio pa je tek VAR ispravio nepravdu. Osijek ih ima šest, Dinamo četiri, a Rijeka - ni jedan!

E to je svjetski raritet, momčad koja je treća na tablici cijele sezone nije imala ni jedan jedanaesterac. Odnosno jest, jedan, ali u Europskoj ligi, kada je Čolak zabio Aberdeenu.

Hajduk je promijenio tri izvođača: Caktaš je zabio četiri i promašio jedan, Eduok je zabio dva, a Jairo jedan. Za Osijek trpa nepogrešivi Mirko Marić, koji je zabio šest u HNL-u, jedan u Kupu Vuteksu i jedan u nesretnom raspucavanju protiv sofijskog CSKA, kada je Osijek ispao u Europskoj ligi jer su s bijele točke promašili Bočkaj i Škorić (zabili su Lopa, Pilj i Marić).

Ivan Krstanović pogodio je, dakako, sva četiri penala za Slaven, a Dinamo je imao jednak broj kaznenih udaraca u 12 utakmica Lige prvaka, koliko i u 23 utakmice HNL-a.

Bruno Petković je zabio Saburtalu, Rosenborgu, Slavenu i Rijeci, a promašio protiv Ferencvarosa, Oršić je zabio Šahtaru i promašio protiv Intera, a Hajrović nije bio precizan protiv Lokomotive. U Kupu su Gavranović i Petković zabili s bijele točke Karlovcu (7-0), a Gavranović Opatiji (3-0).

HAJDUKOVA RAPSODIJA Kakav uvod pred tri derbija! VAR opet ispravio grešku suca

Najviše je penala skrivio Varaždin, a od tih šest čak četiri u utakmicama protiv Hajduka! Poput Simona Rožmana, ni Sergej Jakirović još ne mora otkriti svog prvog izvođača, jer ni Gorica ove sezone nije zaradila ni jedan penal u HNL-u. Dobila je jedan u Kupu, u pobjedi 8-0 nad Zagrebom.

Pogled na tri najjače lige svijeta potvrđuje kakav je Rijeka raritet. Nitko od tri vodeće momčadi liga "petice" nema manje od dva penala (Borussia Dortmund), Barcelona, Atletico i Rennes dobili su ih po tri, Bayern četiri, Liverpool, Leipzig i Real po pet, Leicester i Marseille po šest, Inter i Manchester City po sedam, Juventus i PSG po osam, a Lazio nevjerojatnih 14! Ciro Immobile zabio ih je deset.

Tu je najzanimljiviji City, koji je od sedam penala u Premier ligi promašio čak četiri. I promijenio je petoricu izvođača.

Sirota Rijeka čeka svog prvog...

Idi na 24sata

Komentari 50

  • kakogod 25.02.2020.

    VAR je najbolje što se nogometu dogodilo još od zabrane vrataru da hvata loptu rukama dodanu od suigrača... Treba još poboljšati tehnologiju i "uigrati" suce i tehničare u kabinama da brže reagiraju. Npr. dok se još igra da se odmah zaustavi, pregleda i javi sucu zaleđe koje pomoćni nije mahao.

  • gitar19 25.02.2020.

    Pa tovari jedino preko penala mogu zabit. Možda i osvoje naslov jednog dana ali će biti rekorderi u penalima(glumi).

  • bruno19844 25.02.2020.

    Zdravko ukaži se iz Medjugorja i spasi naaaas #stopthevarincroatia

Komentiraj...
Vidi sve komentare